ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΟΧΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σε πρώτο πλάνο ο νομός το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά

Περισσότερη έμφαση στην αντιπυρική προστασία της Χαλκιδικής δίνει η Κυβέρνηση για το φετινό καλοκαίρι, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψη του στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κέδρινου Λόφου, στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ίδρυση τεσσάρων εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στο νομό ενώ στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή προστέθηκαν 80 εποχικά κλιμάκια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus.gr, ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία των συγκεκριμένων κλιμακίων στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Νέας Προποντίδας, στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Κασσάνδρας, στη Σάρτη του Δήμου Σιθωνίας και στα Πλανά του Δήμου Πολυγύρου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο halkidikifocus.gr ότι στη Χαλκιδική αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη δύο εποχικά κλιμάκια στην Ολυμπιάδα και την Ουρανούπολη του Δήμου Αριστοτέλη.

Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο διατίθενται περισσότερα μέσα και σε επίπεδο μισθωμένων ελικοπτέρων και σε επίπεδο προσωπικού είναι σαφώς πολύ καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

“Έχουμε περισσότερα βαρέος τύπου ελικόπτερα, ο σχεδιασμός και τα δόγματα μας παραμένουν αυτά τα οποία εξελίχθηκαν στο δεύτερο μισό της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνουν εξαιρετική δουλειά και χρέος της Πολιτείας είναι να βρίσκεται δίπλα τους και να ενισχύει τη δουλειά τους”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο υφυπουργός φέτος το δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύθηκε με 1.300 εποχικούς σε όλη τη χώρα.

(Φωτογραφία: INTIME)

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikifocus.gr/, 9/6/2020]