ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ…

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο αντικειμενικός, «δημοσιογραφικός» και αποστασιοποιημένος γίνεται, μεταφέροντας την ακόλουθη είδηση.

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία! Μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο Περιβάλλον Ελεύθερο Σώμα. Η 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουν 2020 Θεσσαλονίκη (η τοποθεσία θα ανακοινωθεί αργότερα), 5μμ Bodypainting, 6μμ Δρώμενα-Ενημερώσεις, 7μμ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ, 9.30μμ Μουσικές (live Batala Salonica)».

Θα σημειώσω μόνο πως διοργανωτής είναι το Gymnosophy, που αυτοπροσδιορίζεται ως «Φυσιολατρική συλλογικότητα για το Περιβάλλον, Ποδήλατο & Βιώσιμη Κινητικότητα, Βιγκανισμό, Ελεύθερους Χώρους, Σώμα & Έκφραση»!!!

Όσον αφορά τους σκοπούς της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας, ανάμεσα σε άλλους ξεχωρίζουμε:

  • Απόσυρση των αντι-περιβαλλοντικών νομοσχεδίων #aposyre_to
  • ΝΑΙ σε Ελεύθερη Κατασκήνωση & Γυμνισμό #freecamp #freebody
  • Στροφή προς την χορτοφαγία #govegan
  • Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο συνεργατικό εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ #power2viome
  • Παγκόσμια Ειρήνη, STOP στους πολέμους • Ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, χωρίς σύνορα.
  • Να σταματήσουν οι εξορύξεις Χρυσού στην Χαλκιδική και παντού #nogold (πληροφορίες http://antigold.gr/ )

Εντάξει, σύντροφοι καταλάβαμε… όσο για τα κείμενα που συνοδεύουν την ανακοίνωση, πάρτε μια μικρή γεύση: 

«Γιατί ΓΥΜΝΕΣ και ΓΥΜΝΟΙ; Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ. ΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΓΥΜΝΟΙ και ΓΥΜΝΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ! Όπως σας γέννησε η μητέρα φύση, έως και μαγιό. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα, μουσική, θετική ενέργεια και φαντασία θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις».

Γιατί άραγε μου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό η αρχαία μαλαισιανή παροιμία, «εδώ ο κόσμος χάνεται και… η γριά χτενίζεται»;;;

(Ελπίζω στις 19 Ιουνίου να μην έχει… κ@λόκαιρο… Να το απολαύσουμε…)