TUI, FTI, ALLTOURS ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν τα προγράμματά τους προς την Ελλάδα TUI, FTI και Alltours, τρεις από τους βασικότερους “τροφοδότες” επισκεπτών για τον ελληνικό Τουρισμό. Η επανέναρξη της ταξιδιωτικής κίνησης από τους μεγάλους tour operators ανεβάζει παράλληλα τις προσδοκίες των επιχειρηματιών της αγοράς, πως εάν η ζήτηση διατηρηθεί σε καλά επίπεδα και δεν υπάρχουν ακυρώσεις στις κρατήσεις πακέτων, η αγορά και τα έσοδα από τον Τουρισμό μπορεί να ξεκινήσουν να “ζεσταίνονται” από τον επόμενο μήνα.

Για την TUI, το γερμανικό όμιλο με την ισχυρότερη παρουσία στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα αποτελέσει όπως υπογραμμίζουν κορυφαία στελέχη μια από τις βασικότερες αγορές για τη φετινή σεζόν. Μαζί με τους ελληνικούς προορισμούς, οι πρώτες αγορές που θα ανοίξει ο tour operator είναι οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια, η Πορτογαλία και η Κύπρος, ενώ προγράμματα διακοπών θα υπάρχουν και για την Κροατία και τη Βουλγαρία. 

Τα προγράμματα διακοπών προς την Ελλάδα ανοίγει και ο FTI από την 1η Ιουλίου με πτήσεις της Condor, της Aegean και της Eurowings. Στους προορισμούς που θα εξυπηρετεί περιλαμβάνονται η Μύκονος, η Καλαμάτα, η Ζάκυνθος, η Σκιάθος, η Σαντορίνη, η Σάμος, η Καβάλα και η Πρέβεζα.

Ο επίσης γερμανικός τουριστικός όμιλος Alltours αρχίζει να στέλνει τουρίστες στην Ελλάδα από τον επόμενο μήνα, ενώ ανοίγει ακόμη την Ισπανία, τη Μαγιόρκα, τα  Κανάρια νησιά, την Πορτογαλία και την Κροατία.

Οι πληρότητες

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το επόμενο μήνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κυμαίνονται μεταξύ 20-30%, ποσοστά πολύ χαμηλά σε σχέση με τα λειτουργικά κόστη. Οι ξενοδόχοι δεν περιμένουν υψηλές πληρότητες, ευελπιστούν εντούτοις πως η ζήτηση θα βελτιωθεί. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η σεζόν θα κριθεί από το δίμηνο Αύγουστος-Σεπτέμβριος, που είναι η πιο “δυνατή” περίοδος για τον ελληνικό τουρισμό. Παρόλα αυτά, ο πήχης των εσόδων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς θεωρείται πως δεν θα έχουμε περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ στο ταμείο φέτος, από τα είκοσι που κανονικά αναμένονταν.

Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός

Οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί όμιλοι ποντάρουν στο ότι η ζήτηση για την Ελλάδα θα πάρει μπροστά τις επόμενες εβδομάδες, καθώς αποτελεί “value for money” επιλογή αφενός, αφετέρου λόγω των λίγων κρουσμάτων κορονοϊού σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Σε κάθε περίπτωση, ο ανταγωνισμός φέτος αναμένεται να είναι μεγάλος στις τουριστικές αγορές της Μεσογείου, με την προσφορά κλινών να ξεπερνά κατά πολύ την αναμενόμενη ζήτηση.

Σημειώνεται πως από τις 15 Ιουνίου “ανοίγουν τα σύνορα” για τους τουρίστες με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι χώρες που συνθέτουν τη λίστα είναι: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και η Φινλανδία.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, της Βίκυς Κουρλιμπίνη, 9/6/2020]