ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: «ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ»

Συνολικά 177 δείγματα, δυνητικές επαφές χαμηλού ή ψηλού ρίσκου, έχουν ληφθεί από τον ΕΟΔΥ από τους φιλοξενούμενους στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδος και εξετάζονται στα εργαστήρια, έκανε γνωστό ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Από το αποτέλεσμα του ελέγχου τους θα εξαρτηθεί, όπως είπε, η λήψη περαιτέρω μέτρων στην ευρύτερη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τους κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους, ώστε να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες και να διασφαλιστεί ότι αν υπάρχει διασπορά, αυτή δεν θα είναι εκτεταμένη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες εβδομάδες πετύχαμε πολλά και είμαστε πιο κοντά στον στόχο» τόνισε ο υφυπουργός. Προέτρεψε, ωστόσο, εκ νέου «να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά τώρα που γίνεται συζήτηση περί άρσης των περιοριστικών μέτρων».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως σε καμία περίπτωση δεν λήγουν στις 28 Απριλίου, αλλά θα αρθούν σταδιακά, καθώς «δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα κρούσματα».

«Είναι ακόμα εύθραυστο το αποτέλεσμα και πρέπει να το διαφυλάξουμε» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

[ΠΗΓΗ: https://www.naftemporiki.gr/ 22/4/2020]