ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ “ΠΙΟ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ”

Μήνυμα για το Πάσχα του Στέλιου Βαλιάνου δημάρχου Αριστοτέλη:

“Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες…

Αυτό το Πάσχα δεν θα συναντηθούμε στις εκκλησίες, δεν θα Τον ακολουθήσουμε από κοντά στην πορεία Του προς την κορυφή του Γολγοθά, δεν θα σταθούμε δίπλα στις μυροφόρες στον Επιτάφιο, δεν θα ανταλλάξουμε τα φιλιά της Αγάπης υπό τον χαρμόσυνο ήχο της Αναστάσιμης κωδωνοκρουσίας, ούτε θα συναντηθούμε για τα έθιμά μας στις πλατείες των χωριών μας.

Όμως, η μοναξιά μας θα είναι ψευδαίσθηση. Γιατί μέσα από αυτήν ενώνονται οι δυνάμεις μας σε μια μάχη ζωής, που δίνουμε όλοι μαζί. Πιο «μαζί» από ποτέ…

Στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι μόνος. Καμία δεν είναι μόνη.

Μπορεί η χρονική συγκυρία να σημαδεύεται από την υγειονομική κρίση που μας απειλεί με τη μορφή της πανδημίας και από τις οικονομικές επιπτώσεις που τη συνοδεύουν.

Όμως δεν παύουμε να κοιτάμε με αισιοδοξία προς το μέλλον, να εργαζόμαστε γι` αυτό, με πίστη στον Θεό, αλλά και στη δημιουργική δύναμη των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Είμαστε και θα είμαστε εδώ, συμπαραστάτες και συνδημότες με όλη τη σημασία του όρου.

Προσέχοντας και φροντίζοντας αλλήλους.  Υποκλινόμενοι στο μήνυμά Του, στη θυσία Του, στην Αγάπη για το συνάνθρωπο, με την οποία Εκείνος, Θεάνθρωπος ων, σταυρώθηκε, θανατώθηκε, ενταφιάστηκε και αναστήθηκε.

Αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα, ας μας μείνει αξέχαστη, όχι μόνο για όσα στερούμαστε, μα και για όσα κατακτούμε και προσδοκούμε όλοι μαζί.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε κάθε πολίτη του Δήμου Αριστοτέλη, σε κάθε Χαλκιδικιώτη, Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα, με υγεία, με προσωπική και οικογενειακή δικαίωση κάθε ελπίδας…

Στέλιος Βαλιάνος, Δήμαρχος Αριστοτέλη”

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 14/4/2020]