ΈΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΥ

Πυκνώνει η προσφορά υγειονομικού υλικού και άλλων αναγκαίων αγαθών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφορές των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα με στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό η Interamerican προσέφερε επτά κλίνες ειδικά για Μονάδες Εντατικής θεραπείας, τύπου Hillrom 900 Accela με ζυγό και ειδικό αερόστρωμα και πέντε συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay, με αντίστοιχα tablets αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ..

Έκτακτο ταμείο αρωγής προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις πρωτοβουλίες της, τόσο για την υποστήριξη του υγειονομικού έργου που εκπονεί ο Δήμος Αριστοτέλη, όσο και για την ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, δημιούργησε η Ελληνικός Χρυσός.

Ο όμιλος Σαρακάκη, σε συνέχεια της διάθεσης στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας μιας σειράς επαγγελματικών και επιβατικών οχημάτων για τη διευκόλυνση του έργου των αρμόδιων αρχών, προχώρησέ σε νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, προσφέροντας 15 καινούργια δίκυκλα Honda Supra GTR1 50, προς αξιοποίηση τους από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλευρό των ευπαθών ομάδων της τρίτης ηλικίας από την τοπική κοινωνία της Ηπείρου στέκεται n γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, προσφέροντας σε εβδομαδιαία βάση καλάθια με γαλακτοκομικά προϊόντα. Από την πλευρά του ο όμιλος Σαράντη, μέσω του Noxzema, στήριξε το έργο της Κιβωτού του Κόσμου και των Γιατρών του Κόσμου, ενώ η NN Hellas, που προχώρησε σε ακύρωση των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, και διέθεσε το ανάλογο χρηματικό ποσό για την άμεση στήριξη της χώρας.

Ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος, που αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά 10.000 ευρώ μέσω ειδικού λογαριασμού, προωθεί δωρεά στο Σωτηρία για 30 αναπνευστήρες και 12 φορητούς καρδιογράφους για τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Επίσης η Μέλισσα Κίκιζας πρόσφερε μια σειρά από αναλώσιμα νια τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 2/4/2020]