ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 331 ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα.

Πλέον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 331.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσόδρα, το τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν 49 νέα κρούσματα του ιού, ενώ 54 κρούσματα προέρχονται από εργαστηριακούς ελέγχους προηγούμενων 24ωρων, τα οποία γνωστοποιήθηκαν σήμερα.

Όπως είπε, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στον μεγάλο φόρτο εργασίας των εργαστηρίων.

Από τα 331 κρούσματα, νοσηλεύονται 51 ασθενείς. Από αυτούς οκτώ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Επίσης 44 είναι τα κρούσματα ανθρώπων που δεν ταξίδεψαν σε χώρα, όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που έχουν νοσήσει.

Μέχρι στιγμής στη χώρα μας καταγράφονται τέσσερις θάνατοι ασθενών που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, δέκα άτομα έχουν πάρει εξιτήριο ενώ μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί περίπου 4.000 δείγματα για κορωνοϊό.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση για επιτήρηση της υγείας για όποιους επιστρέφουν από το εξωτερικό για διάστημα 14 ημερών ενώ επανέλαβε πως κύριος τρόπος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι τα αεροσταγονίδια.

Ακόμα ζήτησε και πάλι ατομική ευθύνη από τους πολίτες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου ενώ είπε πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων διαπιστωθεί σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 15/3/2020]