ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ… ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Αναρχικός τουρισμός εξακολουθεί να αναπτύσσεται στην Ελλάδα, όπως καταδεικνύουν οι βανδαλισμοί στο σταθμό του μετρό της Ακρόπολης. Μεταξύ των 43 συλληφθέντων από τις 56 προσαγωγές που έγιναν ανάμεσά τους είναι Αμερικανοί, Γάλλοι, Άγγλοι, ακόμη και κάποιοι Αλβανοί και Ιρανοί. Γνωστές… φυσιογνωμίες αποτελούν για τις αστυνομικές αρχές και 13 από τους συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν προσαχθεί στο παρελθόν για επεισόδια του αναρχικού χώρου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση συγκοινωνιών και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που αλλοδαποί πρωτοστατούν σε επεισόδια, όπως σε επετείους του Πολυτεχνείου όταν πριν από δύο χρόνια είχαν συλληφθεί 4 άτομα εκ των οποίων ένας Παλαιστίνιος, ένας Ρουμάνος, ένας Αλβανός και ένας Αφγανός. Αρκετοί ξένοι ήταν μεταξύ των συλληφθέντων και σε άλλο πορεία του Πολυτεχνείου, όταν το 2017 είχαν προκληθεί επεισόδια και είχε τραυματιστεί και μία νομικός.

Σε 4 προσαγωγές αλλοδαπών είχαν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές και μετά από «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στην ιταλική πρεσβεία. Την παρουσία τους έχουν δώσει αλλοδαποί και σε άλλες περιπτώσεις όπως σε συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, όταν μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και υπήκοοι άλλων χωρών (Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, Γερμανοί κ.ά.).

Ανάλογη εικόνα και σε επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής το 2015, όταν από τους 78 συλληφθέντες οι 69 ήταν αλλοδαποί. Η πλειονότητά τους (71) ήταν Γερμανοί και οι υπόλοιποι Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και ένας Πολωνός.

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 5/3/2020]