ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ F.RE.E ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με δικό του περίπτερο στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στην Βαυαρία, την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού F.RE.E. (Fair for Leisure and Travel) που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, από τις 19 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2020.

Με περισσότερους από 130.000 επισκέπτες που πέρασαν από το εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου και 1.300 εκθέτες από 60 χώρες ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η 50η διοργάνωση. Η Χαλκιδική φέτος εκτός από το καινούριο δίκτυο μονοπατιών, Halkidiki Routes, όπου τη σεζόν 2020 θα ανέρχονται πλέον σε 8 διαφορετικές διαδρομές, παρουσίασε και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού (οινοτουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, ναυτικός τουρισμός κ.α.) που προσφέρει ο προορισμός, μέσα από το καινούριο έντυπο, τον «οδηγό δραστηριοτήτων».

Στις πέντε ημέρες λειτουργίας της το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός Γερμανών, πολλοί εκ των οποίων είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες (1 στους 3 Γερμανούς που επισκέφθηκαν το περίπτερο είχαν κάνει διακοπές στη Χαλκιδική τουλάχιστον 1 φορά). Η Χαλκιδική αποδεικνύεται πολύ δημοφιλής και στους Γερμανούς campers, οι οποίοι δείχνουν να την προτιμούν καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη, διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και συνδυάζει εξωτικές παραλίες, δραστηριότητες στη φύση, μοναδικά αξιοθέατα και γαστρονομία.

Προσθέτοντας στις οδικές και τις αεροπορικές αφίξεις στη Χαλκιδική, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών ανέρχεται στις 350.000 και αποτελεί την πρώτη εθνικότητα σε αφίξεις.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Camping Χαλκιδικής και Πανελλήνιας Ένωσης Camping Ελλάδας, κ. Αντώνη Δεληδημητρίου και τη Διευθύντρια Marketing του Οργανισμού, κα. Τάνια Ακριτίδου. Στο περίπτερο της Χαλκιδικής φιλοξενήθηκε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την ποικιλομορφία της Περιφέρειας εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο και το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν εκτός των άλλων και η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και ο Εμπορικός Ακόλουθος του Προξενείου μας στο Μόναχο κ. Νικόλαος Μπελίας με τον οποίο συζητήθηκαν και οι δυνατότητες εμπορικών συμφωνιών για τα άριστα προϊόντα της Χαλκιδικής.

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 26/2/2020]