Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία επικυρώνεται η επιλογή της πρώην ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιστρέψει τη μελέτη για το εργοστάσιο μεταλλουργίας στις Σκουριές, βλέπει ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης και ζητεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Εμείς είδαμε αντιθέτως την απόφαση 223/220 από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία κάνει εν μέρει, δεκτή την αίτηση ακύρωσης της Ελληνικός Χρυσός και ουσιαστικά, ακυρώνει εν μέρει την απόφαση Σκουρλέτη.

Ο Σκουρλέτης έπρεπε όμως κάτι να πει… Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που έβγαλε, «ως αρμόδιος, τότε, Υπουργός, υπέγραψα τον Ιούλιο του 2016 την απόφαση επιστροφής, προς διόρθωση και συμπλήρωση, της υποβληθείσας από την “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” τεχνικής μελέτης μεταλλουργικής μονάδας χαλκού, χρυσού και θειικού οξέος Μαντέμ Λάκκου, για λόγους που αφορούσαν στην ασφάλεια των εργαζομένων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην περιφρούρηση του δημοσίου συμφέροντος”.

Η μονάδα μεταλλουργίας. κατά τον κ. Σκουρλέτη, “αποτελούσε και αποτελεί την “καρδιά” της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας, καθώς, τόσο η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”, όσο και η συνολική περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, έθεταν ως προϋπόθεση, προκειμένου να είναι ανεκτό το βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης, την καθετοποίηση της επεξεργασίας και την παραγωγή, στην Ελλάδα, καθαρών μετάλλων, η οποία και μόνο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως “αντιστάθμισμα”, αποφέροντας στο Δημόσιο σημαντικό όφελος σε φορολογικά έσοδα, απασχόληση και τεχνογνωσία”.

Τώρα, αλήθεια, μιλάει σοβαρά ο πρώην υπουργός; Γκρινιάζει επειδή «κινδυνεύει να μη γίνει το εργοστάσιο μεταλλουργίας»; Αυτός δεν ήταν που έβαζε του κόσμου τα εμπόδια επί θητείας του; Και το “περιβάλλον”; Τι έγινε το “περιβάλλον”; Τώρα κόπτεται για «σημαντικό όφελος σε φορολογικά έσοδα για το δημόσιο, ως αντιστάθμισμα για το βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης»;;; Θου Κύριε… Που είναι οι εποχές που έσκιζε τα ιμάτιά του για το “περιβάλλον”; Και αυτός και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Πάντως το πλέον εκνευριστικό όλων είναι πως ο κάθε Σκουρλέτης, προβαίνει σε δηλώσεις θεωρώντας πως όσα έλεγε και έκανε πριν κάτι μήνες ξεχάστηκαν. Ή πως μετά τις εκλογές κάποιος πάτησε ένα κουμπί restart και όλα ξεκινούν από λευκό χαρτί. Και όταν φεύγεις από κυβέρνηση περνάς από τη κολυμπήθρα του Σιλωάμ και όλα ξεπλένονται… Ε, όχι ρε παιδιά, δεν είναι έτσι τα πράγματα… Αυτά που είπες και έκανες θα σε ακολουθούν μια ζωή… Και εμείς εδώ ψηφίζουμε, και δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, όπως ίσως νομίζει ο κος Σκουρλέτης.