ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με δικό του περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση BIT, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και 11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

Η BIT 2020 έκλεισε με θετικό πρόσημο τις εργασίες της. Υπολογίζεται ότι περίπου 50.000 επισκέπτες παραβρέθηκαν στην έκθεση, ενώ συμμετείχαν 100 χώρες, μεταξύ αυτών 1.000 “hosted buyers”, τουριστικά γραφεία, δημοσιογράφοι και travel bloggers.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μιλάνο, κ. Νικόλαος Σάκκαρης, μαζί με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγινε η επίσημη παρουσίαση των καταλόγων  των ειδικευμένων Tour Operator VIAGGI OGGI & KARLITALIA “δημιουργοί” πακέτων διακοπών tailormade προς την Χαλκιδική.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αegean airlines με την απευθείας σύνδεση από Μιλάνο και Ρώμη με την πόλη της Θεσσαλονίκης -τέλη Μαρτίου έως τέλη Οκτωβρίου-* άνοιξε την όρεξη των Ιταλών επαγγελματιών και μεμονωμένων ταξιδιωτών. 

H Χαλκιδική παράλληλα με την διεθνή έκθεση τουρισμού στο Μιλάνο, ξεκίνησε και μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα τον Αριστοτέλη, σε συνεργασία με το ιστορικότερο Πανεπιστήμιο, Universita’ degli Studi di Milano και τους ιταλούς καθηγητές Zanetto  Giuseppe και Trabattoni Franco οι οποίοι επιβεβαίωσαν για τον επόμενο Σεπτέμβριο στην Χαλκιδική, το συνέδριο Ιταλών καθηγητών ελληνικής γλώσσας με θέμα τον Αριστοτέλη. 

O Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ξεκίνησε ακόμη μια σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Dipartimento di Studi Umanistici dell’ Università degli Studi Roma Tre.

Επιβεβαιώθηκε ακόμη την ερχόμενη άνοιξη η διοργάνωση press trip με θέμα τον εναλλακτικό & slow τουρισμό. 

Οι εκπρόσωποι του ΤΟΧ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον διευθυντή της έκθεσης Fiera Milano Stefano Colombo σχετικά με την επόμενη διοργάνωση ΒΙΤ 7-9 Φεβρουαρίου 2021.

Ταυτόχρονα θα συνεχιστούν οι δράσεις προβολής στην Ιταλία μέσω ειδικών «workshop» αλλά και διαφημιστικών καταχωρήσεων στον ιταλικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με την βοήθεια της συνεργάτιδας του TOX στην Ιταλία, κας Ελένης Σαρηκώστα.

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 19/2/2020]