Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΛΟΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ”

Σε ομόφωνες αποφάσεις και σε κατά πλειοψηφία θέσεις λόγω επί μέρους διαφοροποιήσεων κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, στην έκτακτη συνεδρίαση της 19ης Φεβρουαρίου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Διοίκησης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» με θέματα: 

α) την πορεία εφαρμογής της ΚΥΑ που ρυθμίζει τους όρους διεξαγωγής  των δραστηριοτήτων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, 

β) το εκτεταμένο πρόβλημα των ρωγματώσεων κτισμάτων στην κοινότητα Στρατονίκης, 

γ) τη στάση του Δήμου έναντι της πιθανότητας απόφασης του Υπουργείου Ναυτιλίας να αποσπάσει από τους οικείους Δήμους τον έλεγχο των Λιμενικών Ταμείων και 

δ) το αίτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για στήριξη των αντίστοιχων δομών της Δημοτικής Επιχείρησης «Η Φροντίδα» του Δήμου Αριστοτέλη. 

Τα (α), (β) και (γ) θέματα εισηγήθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και το (δ) η διοίκηση του Δήμου.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου και στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του Δήμου και των παρατάξεων, εστάλησαν προσκλήσεις συμμετοχής – δια των επικεφαλής ή εκπροσώπων- στη συνεδρίαση: α) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, β) στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», γ) στην Επιστημονική Επιτροπή Περιβαλλοντικού Όρου Δ.1.39 της ΚΥΑ 201745/2011, δ) στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και ε) στο Σώμα Επιθεώρησης Β.Ελλάδος (Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ, στ) προς το ΑΠΘ και το ΕΜΠ που διεξάγουν τα ερευνητικά προγράμματα για τα αίτια των ρωγματώσεων στη Στρατονίκη.

Ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση η διοίκηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτρη Δημητριάδη και τους μηχανικούς κ. Έμμυ Γαζέα και κ. Κώστα Σουλτάνη.

Κατά την  μαραθώνια -διάρκειας εννέα ωρών- συνεδρίαση, δόθηκε η δυνατότητα υποβολής πλήθους ερωτημάτων των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων, αλλά και παριστάμενων δημοτών, προς τα στελέχη της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που έδωσαν σχετικές απαντήσεις. Το σύνολο της συνεδρίασης και των σχετικών ερωταπαντήσεων για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών θα αναρτηθούν τις επόμενες μέρες στο νεοσύστατο youtube channel του Δήμου Αριστοτέλη, στο link https://www.youtube.com/channel/UCTALEJnts62RkgrCU3FYzmQ 

 

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 22/2/2020]