‘Όταν η εμμονή γίνεται επικίνδυνη για την ανάπτυξη του τόπου…
Όπως ενημερωθήκαμε από τον τοπικό τύπο αλλά και από τη σελίδα του Δήμου Αριστοτέλη στο Facebook, ο Δήμος και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν την ευκαιρία «σε μη (παραδοσιακά) τουριστικές περιοχές» της Ανατολικής Χαλκιδικής να προβληθούν στη βουλγάρικη τουριστική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, σε ειδικό χώρο στο περίπτερο Very Macedonia, επιχειρηματίες από οικισμούς του Δήμου, υποδέχθηκαν Βούλγαρους επαγγελματίες και κοινό, προκειμένου να παρουσιάσουν τουριστικές προτάσεις επικεντρωμένες σε περιοχές και δραστηριότητες που είναι διαχρονικά λιγότερο προβεβλημένες.
Η πρωτοβουλία, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Holidays & Spa Expo (13 – 15.2.20), από το Δήμο Αριστοτέλη, έδωσε την ευκαιρία στο Στρατώνι, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και σε επιχειρηματίες του Ακάνθιου Κόλπου, να προωθήσουν στη Σόφια επί μέρους σημεία ενδιαφέροντος και τουριστικές επιχειρήσεις. Κορωνίδα της προώθησης αποτέλεσε η παρουσίαση του μοναδικού φαινόμενου συγκέντρωσης πυρήνα ιππόκαμπων στο Στρατώνι και στον Ακάνθιο Κόλπο, που πρόκειται να αποτελέσει επίκεντρο θεματικής προσέλκυσης επισκεπτών στο καταδυτικό τόξο «Σιθωνία – Αμμουλιανή – Στρατώνι».
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Παπαγεωργίου, όμως, διαφωνεί… Ναι είναι ο ίδιος Παπαγεωργίου που με καταγγελία του αφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία από την παραλία Στρατωνίου. Εμφανώς, κάτι τον ενοχλεί στο Στρατώνι, και οχυρωμένος πίσω από τους antigold ισχυρισμούς περί περιβαλλοντικών καταστροφών και αναλύσεις πριν από μια εικοσαετία… Και τώρα όχι μόνο κουνάει το δάκτυλο στην Δημοτική Αρχή, αλλά κινδυνολογεί ασύστολα:
«Η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη της προστασίας της υγείας τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών – αλλά δεν φαίνεται να την απασχολεί τίποτα από τα δύο. Ειδικές κατηγορίες τουρισμού όπως ο καταδυτικός μπορούν υπό προϋποθέσεις να αναπτυχθούν στο Στρατώνι, αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ενήμεροι ότι η παραλία του χωριού δεν είναι κατάλληλη για οικογενειακές διακοπές, πλατσουρίσματα στα ρηχά και παιχνίδια στην άμμο. Αποκρύπτοντας το πρόβλημα προκειμένου να φέρει τουρίστες στο Στρατώνι, η Δημοτική Αρχή θέτει σε κίνδυνο όλο το τουριστικό οικοδόμημα του Δήμου Αριστοτέλη, εκθέτοντας τον σε ανεπανόρθωτη δυσφήμιση αλλά και σε πιθανές αγωγές αποζημιώσεων».
Μας πληροφορεί επιπλέον πως «αυτή είναι η άποψη τόσο του “Παρατηρητηρίου” όσο και της Δημοτικής Παράταξης “Απαλλαγή” και θα κατατεθεί και επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Πως το βλέπετε όλο αυτό; Τόσα χρόνια τι γίνεται; Υπήρξε κάποιος που ζήτησε αποζημίωση (!) για κάτι που έπαθε κολυμπώντας στο Στρατώνι; Έπαθε τίποτα κανείς από εμάς ή τα παιδιά μας που έπαιζαν στην άμμο; Τώρα όμως, που η εταιρεία μιλάει με τα υπουργεία για εύρεση επιτέλους κοινώς αποδεκτής λύσης, το Στρατώνι έγινε… επικίνδυνο!!!
Καλά που βρέθηκε ο άγιος άνθρωπος να μας ανοίξει τα μάτια…
Υ.Γ. Να μην ξεχάσουμε πως το …εκπληκτικό άρθρο του Τόλη στο Παρατηρητήριο έσπευσαν να το αναδημοσιεύσουν «αγωνιστικά» μπλογκ όπως για παράδειγμα Το ΜΕΤΑ – Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής… Έτσι για να ξέρουμε ποιοι στέκονται απέναντι στην ανάπτυξη του τόπου στο όνομα δήθεν ταξικών «αγώνων»…