ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 28η AGROTICA

Ανοίγει σήμερα, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, τις πύλες της η 28η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Φέτος οι εκθεσιακές συμμετοχές θα ξεπερνούν τις 2.000, αριθμό ρεκόρ από το 1985, οπότε πρωτοδιοργανώθηκε. Περίπου 130.000 επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη για την έκθεση.

Οι 2.077 εκθέτες της προέρχονται από την Ελλάδα και άλλες 45 χώρες. Σημειώνεται ότι το 2018 οι εκθέτες της διοργάνωσης ήταν 1.903 και το 2016 1.503. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνει η Agrotica ανέρχεται σε 41.000 τ.μ. έναντι 39.000 τ.μ. της προηγούμενης διοργάνωσης.

Την έκθεση θα επισκεφθούν περίπου 550 ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες από 21 χώρες, πολλές θα είναι οι εμπορικές αποστολές από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ η Agrotica θα υποδεχθεί και οργανωμένες αποστολές από όλη την Ελλάδα.

Στην Agrotica θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων το ρομποτικό σύστημα Four Eyes for Farm, σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το Ινστιτούτο Βίο -οικονομίας και Αγροτεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ.

Το ωράριο της Έκθεσης την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή είναι από τις 10:00 έως τις 19:00, και το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 20:00.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη σήμερα στις 19:00, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας και από όλη τη χώρα, ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων και δίνουν το «παρών» όλοι οι οίκοι που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ).

Συμμετέχει επίσης πλειάδα συνδέσμων, οργανισμών και φορέων, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων και ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Γεωργία», μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός».

Ακόμη, στην αίθουσα «Α. Ριάδης» στις 31 Ιανουαρίου θα διοργανωθεί το συνέδριο «Νέα Γεωργία-Νέος Συνεργατισμός-Προς ένα σύγχρονο υπόδειγμα συνεταιρισμών για τη νέα γενιά́» (συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Επίσης στην Agrotica θα παρουσιαστεί και το ρομποτικό σύστημα Four Eyes for Farm (σε εκδήλωση που είναι συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ), αλλά και πολλά μοντέλα αγροτικών επαγγελματικών αυτοκινήτων.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 30/1/2020]