ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ; ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ»!!!

Έγινε χθες η πολυδιαφημισμένη «κοινή συνέντευξη τύπου-εναντίωση στην εξόρυξη χρυσού στη Θράκη», με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βαγγέλη Λαμπάκη, τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και την εκπρόσωπο της διανομαρχιακής επιτροπής κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού Ροδόπης Έβρου, κα Σταυρούλα Εμμανουηλίδου. Όλοι σύσσωμοι ανέκραξαν «απεταξάμην» τον χρυσό και έφυγαν αγαλλιασμένοι και αγκαλιασμένοι (που λέει ο λόγος…).

Σε αυτή τη συνέντευξη πληροφορηθήκαμε –εκτός των άλλων–, πως «Δεν υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού στον Έβρο», όπως μας διαβεβαίωσε η κα Σταυρούλα (της διανομαρχιακής…).

Η ουσία είναι μία, για να ανακεφαλαιώσουμε: Ο γραφικός Λαμπάκης, εκπεσών δήμαρχος, αναζητούσε διακαώς ρόλο, τον οποίο βρήκε ως άλλος Παπαγεωργίου των Σκουριών. «Μπροστάρη» τον αποκάλεσε στην συνέντευξη ο δήμαρχος Κομοτηνής, και φωτίστηκαν και τα μούσια του Βαγγέλη! Ο οποίος, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του πρώτου διδάξαντα, Τόλη, «μετέφερε την επιστημονική τεκμηρίωση καθηγητών για τις αρνητικές επιπτώσεις της εξόρυξης”. “Οι χρυσοθήρες δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όσο για τους δημάρχους, εγκλωβίστηκαν κάπου ανάμεσα στον πολιτικό εκβιασμό του Λαμπάκη και τις προεκλογικές τους απρόσεκτες δηλώσεις. 

Κατά τα άλλα, περί ανάπτυξης ουδείς λόγος. Κάποιοι πάνε να μεταφέρουν στη Θράκη το “know-how” από Σκουριές μιλώντας για εναλλακτικό τουρισμό και φυσιολάτρες…. Που; Στο Πέραμα και τις Σάπες; Περιμένω να ακούσω και για κίτρινα φασολάκια…

Αλλά δείτε και το βίντεο από την «κοινή συνέντευξη»… Νομίζω πως τον κο Ζαμπούκη δεν τον χωράει η καρέκλα… (ή μου φαίνεται διότι είμαι… προκατειλημμένος;;;)