ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»…

Διαβάζω πάλι σε πηχυαίους τίτλους στα μπλογκ των antigold-παπαγαλακίων: «Δίκη – παρωδία περιγράφει η συνήγορος των καταδικασθέντων λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας στις Σκουριές»!!!

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχα τρία μέλη του «κινήματος» ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, που συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία τον Φεβρουάριο του 2014. Το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν είναι η «αντίσταση» κατά τη σύλληψή τους. Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή ο ένας και 6 μήνες με αναστολή οι δύο άλλοι. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής σε 1 έτος φυλάκιση με αναστολή.

Να θυμίσουμε στα παπαγαλάκια, –που ως πτηνά έχουν αδύναμη μνήμα–, πως όταν αθωώνονταν κατά δεκάδες οι… «αγωνιστές» των Σκουριών που προκαλούσαν τα επεισόδια πριν μερικά χρόνια, (επειδή και η εταιρεία δεν παρίστατο σαν πολιτική αγωγή), τότε ήταν «νίκη της δικαιοσύνης» και «θρίαμβος της δημοκρατίας»… Τώρα που φάγανε μερικούς μήνες με αναστολή, βγήκε η συνήγορος υπεράσπισής τους, «μαχόμενη δικηγόρος» Αρετή Σκουνάκη, υποψήφια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στα ψηφοδέλτια Α’-Β’ Θεσσαλονίκης (η οποία αν θυμάστε ήταν και δικηγόρος του «αγωνιστή» της αντικαπιταλιστικής αριστεράς Στέφανου Μολόχα, γνωστού μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, όταν είχε τραβήγματα με την ασφάλεια Βόλου), και δήλωσε τα εξής ανεπίτρεπτα:

«Το αν σε κάποιες δικαστικές αίθουσες τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών, τις μια συμβολική καθιστική διαμαρτυρία φαντάζουν ύποπτα για τις δομές του συστήματος και μπαίνουν στο στόχαστρο χωρίς καμιά απολύτως αιτιολόγηση κι ούτε ένα αποδεικτικό περί του αντιθέτου στοιχείο, αυτό επιβεβαιώνει την πλήρη απομάκρυνση από το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τον ελάχιστο λαϊκό έλεγχο.»

Αιδώς, Αργείοι, και όλοι οι υπόλοιποι, ε;