Ο Π. ΠΑΥΛΌΠΟΥΛΟΣ ΕΓΚΑΙΝΊΑΣΕ ΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ «ΤΑ ΟΡΥΚΤΆ ΚΑΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» που διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) και τόνισε ότι «Μόνον όταν ο Άνθρωπος χρησιμοποιεί τα ορυκτά υπό όρους σεβασμού και προστασίας του Περιβάλλοντος, ώστε να διασφαλίζεται η, υπαρξιακής σημασίας γι’ αυτόν, οικολογική ισορροπία, είναι δυνατόν, υπό όρους βιωσιμότητας, τα ορυκτά να του χρησιμεύσουν στο πεδίο της επιβίωσής τους και της πολιτισμικής του δημιουργίας».

Εκτός από τον ΠτΔ, τα  εγκαίνια της Έκθεσης «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και πολλοί άλλοι.

Όλοι οι καλεσμένοι αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια στον τρόπο παρουσίασης των ορυκτών και τη σχέση τους με τον άνθρωπο, στην άρτια εμφάνιση της έκθεσης και τα εντυπωσιακά εκθέματα του ΑΜΦΙΘ. 

Σε όλους άφησαν θετικές εντυπώσεις το στήσιμο και το επίπεδο της έκθεσης, τα αξιόλογα εκθέματα, η υπέροχη συλλογή ορυκτών και ο τρόπος ξενάγησης σε αυτά.

Η Έκθεση φιλοξενείται από τις 7 Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Μαϊου 2020 στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο νέο του κτίριο, στην Προβλήτα Α΄ στο  λιμάνι και τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ, ο οποίος έχει και την οργανωτική φροντίδα της έκθεσης. Έχει ως σκοπό να φέρει τo ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τους μαθητές όλων των βαθμίδων, κοντά στη χρησιμότητα των ορυκτών στην καθημερινή ζωή και τη διαχρονική αναγκαιότητά τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. 

*Η Έκθεση «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ» από τις 7 Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Μαϊου 2020 στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο νέο του κτίριο, στην Προβλήτα Α΄ στο  λιμάνι. Η έκθεση πραγματοποιείται με την οικονομική συνδρομή εταιρειών μελών του ΣΜΕ Βόρειας Ελλάδας: Χρυσοί χορηγοί: Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και Ελληνικός Χρυσός. Ωράριο λειτουργίας:  Δευτέρα – Παρασκευή: 09:30-14:30 (επισκέψεις σχολείων), 17:00-20:00 Σάββατο & Κυριακή: 12:00 – 15:00, Είσοδος δωρεάν*

Διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου 2019 – 31 Μαΐου 2020

 

Πηγή:businessdaily.gr, 28/10/2019