ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ “ΓΡΑΜΜΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Με τρεις διαφορετικές “γραμμές” εμφανίζεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βουλή για τους υδρογονάνθρακες: άλλοι είναι υπέρ, άλλοι κατά και άλλα στο “να το σκεφτούμε”. Εν τω μεταξύ η επίσημη τοποθέτηση μέχρι στιγμής είναι του κόμματος είναι το ‘΄παρόν’ δια του εισηγητή, Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο Νίκος Φίλης τάχθηκε καθαρά “κατά”  και στην ομιλία του άσκησε κριτική στην επίσημη θέση του κόμματος. Παρ’ ότι χαρακτήρισε  “θετική μετατόπιση” την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εξορύξεων αλλά “αρκεί όμως από το ακατανόητο “ναι” στις συμβάσεις παραμονή των εκλογών να πάμε σήμερα σε ένα “παρών”; Κατά τη γνώμη μου όχι””.

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, σε ηπιότερους τόνους απ’ ότι ο Νίκος Φίλης, υπογράμμισε πως “πρέπει να το ξανασκεφτούμε” (σ.σ. για το “παρών”).

Ενώ ο πρώην υπουργός, Παύλος Πολλάκης, ψήφισε “παρών”, στην ομιλία του απηύθυνε ρητορικό ερώτημα: “πρέπει να γίνουν εξορύξεις νότια της Κρήτης; Ναι”.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το πρωί θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τέσσερις συμβάσεις που αφορούν εξορύξεις υδρογονανθράκων και πετρελαίου.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr, της Μαρίας Νταλιάνη, 1/10/2019]