ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ…

Τον Απρίλιο του 2014 η κα Μαρία Καδόγλου, από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων γράφει άρθρο στο The Press Project, όπου σχολιάζει συνέντευξη του τότε διευθύνοντα συμβούλου της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, στην Καθημερινή.

Μεταξύ άλλων σχολιάζει και την απάντηση του Πολ Ράιτ στην ερώτηση: «Στηρίζει την επένδυση η τοπική κοινωνία;». Ο CEO της Εldorado Gold είχε απαντήσει τα εξής στον δημοσιογράφο της Καθημερινής: 

«Οι αντιδράσεις κατά στις επένδυσης είναι σχετικά μικρής κλίμακας… Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, εξαιρώντας την Ιερισσό, στρατηγείο του αντι-μεταλλευτικού κινήματος, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 42% στον Δήμο Αριστοτέλη, έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αντιταχθεί σφόδρα στην επένδυση».

Και η κα Καδόγλου είχε σχολιάσει τα εξής: 

«Δυστυχώς για τον κ. Ράιτ, τον διαψεύδουν οι παλιότερες δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας του. Μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, η εταιρεία επικαλούνταν ως «δημοψήφισμα υπέρ της επένδυσης» τη νίκη του εκλεκτού της Δημάρχου, Χρήστου Πάχτα στις προηγούμενες εκλογές, του 2010. Όμως το 2014 οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη έδιωξαν τον Πάχτα και εξέλεξαν τον Γιάννη Μίχο που είχε αναδειχθεί μέσα από το κίνημα κατά των μεταλλείων. Οι Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Αριστοτέλη ΗΤΑΝ Δημοψήφισμα και ήταν αρνητικό για την «επένδυση χρυσού», πράγμα που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Χρήστος Πάχτας δηλώνοντας: «Ο κόσμος ψήφισε στις εκλογές με διακύβευμα τα μεταλλεία χρυσού»!

Άρα σύμφωνα με τα ανωτέρω, ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ πως στο Δήμο Αριστοτέλη η «τοπική κοινωνία» δεν θέλει την επένδυση… Συμφωνείτε antigold φίλοι μου;