METRON ANALYSIS: ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΑ, ΛΕΕΙ ΤΟ 61% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Θετικά αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τις πρώτες 60 ημέρες της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Alpha”.

Ειδικότερα, στο ερώτημα “κατά τη γνώμη σας η χώρα μας αυτή την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση” το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Στην έρευνα αποτυπώνεται και η βελτίωση της εικόνας που έχουν οι πολίτες για την οικονομία της χώρας. Ειδκότερα, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 24% αξιολογεί θετικά τη σημερινή κατάσταση, το 36% ουδέτερα και το 39% αρνητικά. Τα αντίστοιχα μεγέθη τον περασμένο Ιούλιο ήταν μόλις 15% θετικά, 60% ουδέτερα και 65% αρνητικά.

Καταγράφεται επίσης σημαντική βελτίωση του δείκτη Οικονομικής Εμπιστοσύνης.

Για το “πολιτικό κλίμα”, το 54% των πολιτών θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Σχετικά με τις επιλογές προσώπων που έκανε ο πρωθυπουργός για την κυβέρνηση του, το 47% τις αποτιμά ως θετικές, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

-Οικονομία 26%

-Ανεργία 24%

-Προσφυγικό/Μεταναστευτικό 13%

-Ιατρική περίθαλψη 6%

-Παιδεία 5%

Συνολικά, το 68% των πολιτών αξιολογεί θετικά το έργο της κυβέρνησης έως σήμερα και το 21% αρνητικά, ενώ για την αξιωματική αντιπολίτευση θετική εντύπωση έχει το 25% και αρνητική το 63%.

Τέλος, για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το 74% των πολιτών εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 11/9/2019]