ΆΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΒΔΟ ΖΗΤΕΙ Η Κ. ΜΑΛΑΜΑ

Διαβάζω στο https://www.halkidikinews.gr πως η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα κατέθεσε ερώτηση στη βουλή με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, με θέμα την προστασία του χώρου του ανενεργού μεταλλείου και του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου λευκόλιθου στο Βάβδο. Όπως τονίζουν, λέει, συλλογικότητες κι επιστήμονες για το συγκεκριμένο ανενεργό μεταλλείο, υπάρχει διεθνής εμπειρία που προσφέρει δυνατότητες ανάδειξης του χώρου, ενώ και σε ότι αφορά το εργοστάσιο μπορεί να αξιοποιηθεί ως βιομηχανικό μνημείο για χρήσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Μέχρι σήμερα και παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που έχουν γίνει καμία δημόσια αρχή δεν έχει καταφέρει να επιλύσει το ζήτημα. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τα συναρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, ως προς τις δράσεις που προτίθενται να θέσουν σε προτεραιότητα για την προστασία του χώρου και των βιομηχανικών οικημάτων, ενώ ζητά από τα υπουργεία οικονομικών και εσωτερικών να καταθέσουν όλα σχετικά με την χωροταξική αρμοδιότητα έγγραφα στη Βουλή.

Σημείωση του μπλογκ: Τόσα χρόνια επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κανένας βουλευτής του δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα; Χθες εγκαταλείφθηκε το μεταλλείο στο Βάβδο;

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikinews.gr, 17/9/2019]