ΟΜΟΦΩΝΟ “ΟΧΙ” ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Διαβάζουμε στα τοπικά ειδησεογραφικά sites της ΑΜΘ πως σε συζήτηση στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο προέβη σε επικαιροποίηση παλαιότερων αποφάσεών του κατά της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα, και προχώρησε και στην έκδοση νέου ψηφίσματος.

Η ειδική αυτή συνεδρίαση ζητήθηκε από την αντιπολίτευση και έγινε ομόφωνα αποδεκτή στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης διάβασε στο σώμα τις αποφάσεις – ψηφίσματα που έχουν ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης από το 2011 και μετά (συνολικά οκτώ στον αριθμό) , καθώς και αποφάσεις που αφορούσαν σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά της επένδυσης του χρυσού.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι απολύτως σεβαστό, αλλά αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχει στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, –εκτός από το να ρίξει νερό στον μύλο του antigold «κινήματος»–, αφού είναι σίγουρο πως η εταιρεία θα καταθέσει εκ νέου ανανεωμένο σχέδιο εξόρυξης.

Μια λογική εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν να αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο επί των νέων συνθηκών που θα προκύψουν από το ανανεωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Η εκ των προτέρων απόρριψη μοιάζει σαν μια «βιαστική» ενέργεια για την οποία κάποιοι ασκούν πιέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος θα δείξει…