ΑΥΓΗ: «ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ “ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ” ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ…»! ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΑΣ: antigold.org !!!

Ένα ιδιότυπο παιχνίδι «αυτοεκπληρούμενης προφητείας» παίζεται ανάμεσα στα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ και τους antigold σωτήρες της ΒΑ Χαλκιδικής…

Σε άρθρο της ΑΥΓΗΣ (www. avgi. gr) με πηγή το antigoldgr.org (!!!), η μπουρδολογία του Τόλη Παπαγεωργίου χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για να πειστούν οι αναγνώστες του κομματικού εντύπου και ιστοτόπου πως οι άδειες που εκδόθηκαν από το ΥΠΕΝ δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία για την επένδυση… (Περιμένουμε σε λίγο το antigoldgr.org να υποστηρίζει τα λεγόμενά του με πηγή τα άρθρα της ΑΥΓΗΣ, που έχουν πηγή το …ίδιο!).

Οι antigold προφήτες και σπεκουλαδόροι όμως ξεχνούν να αναλύσουν με τη λογική το τι έγινε, τι θα γίνει και ποια είναι η σειρά των πραγμάτων. Ας τα πάρουμε από την αρχή:

  1. Οι άδειες που βγήκαν, είτε είναι σημαντικές είτε όχι, ΕΠΡΕΠΕ να εκδοθούν δια λόγους χρηστής διοίκησης και  τάξης από τη στιγμή που το ΣτΕ γνωμοδότησε υπέρ της εταιρείας και κατά του Σταθάκειου ΥΠΕΝ για την καθυστέρηση της έκδοσής τους.
  2. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την αποτελμάτωση της επένδυσης και είναι ενδεικτικές των προθέσεων της σημερινής κυβέρνησης.
  3. Σηματοδοτούν την αρχή ενός νέου κύκλου της επένδυσης η οποία επί σειρά ετών είχε σταματήσει με όλες τις οικονομικές, κοινωνικές και εργασιακές επιπτώσεις τόσο στην εταιρεία όσο και στον τόπο και τους εργαζόμενους.
  4. Αποδεικνύουν πως ο σημερινός πρωθυπουργός δεν λέει λόγια του αέρα, αλλά πραγματοποιεί ότι δηλώνει – σε αντίθεση με τον προηγούμενο…
  5. Όσον αφορά τη συνέχεια, και το αν θα χρειαστεί να τροποποιηθούν ή όχι όροι της σύμβασης, όπως ισχυρίζεται η… πηγή της ΑΥΓΗΣ, είναι θέμα της μεικτής επιτροπής που προαναγγέλθηκε ήδη και στην οποία οι υπηρεσίες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Οπότε δεν καταλαβαίνουμε προς τι το… ζόρι!

Αλλά έτσι είναι: Μια φορά ΣΥΡΙΖΑ, πάντα ΣΥΡΙΖΑ… Εδώ διαμαρτυρήθηκαν για τον αριθμό των ουρανοξυστών στο Ελληνικό, τον οποίο οι ίδιοι είχαν ορίσει!!! Οπότε περιμένουμε να διαβάσουμε και να ακούσουμε πολλές άλλες παρόμοιες μπαρούφες από τον στρατευμένο συριζαϊκό τύπο, μέχρι να χωνέψουν πως η επένδυση προχωράει κανονικά προς όφελος όλων και κυρίως του τόπου και των ανθρώπων του.