Ο Γ. ΖΟΥΜΠΑΣ, ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

«Δώσαμε μάχη τα προηγούμενα χρόνια για να απομακρύνουμε τα τροχόσπιτα, τα εγκαταλελειμμένα, τις εγκαταλελειμμένες παράγκες και νομίζω ότι η εικόνα έχει διορθωθεί κατά πολύ, θα το διαπιστώσει ο καθένας, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι φέραμε τον τόπο σε μια εικόνα που ήταν η επιδιωκόμενη», παραδέχθηκε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Ζουμπάς, ο απερχόμενος δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, σχετικά με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της “Μακεδονίας” για τη συσσώρευση σκουπιδιών, ακόμη και παρατημένων οικιακών συσκευών, σε παραλίες του δήμου, όπως στα Στάγειρα και στη Γουργουρού.

Ο κ. Ζουμπάς ανέφερε πως το καλοκαίρι απαιτείται περισσότερο προσωπικό από ό,τι το χειμώνα. Πιο συγκεκριμένα, αναμένουν από το 2016, μέσω της προκήρυξης που είχε γίνει από τον τότε υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, την 3Κ, 51 μονίμους εργαζόμενους. «Κάποιοι παρατασιούχοι ενός διμήνου από το 2016 υπηρετούν μέχρι σήμερα. Δεν ήταν επιλογή του δήμου, έτυχε να υπηρετούν ένα δίμηνο. Οι μόνιμοι είναι 10, ίσως 20 μαζί με τους οδηγούς», συμπλήρωσε, ενώ προσέθεσε πως «οι επισκέπτες στην περιοχή έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 200- 300% σε σχέση με προηγούμενα, οπότε και αυτό φέρνει και κάποια προβλήματα στην καθαριότητα και στην υδροδότηση και σε όλες τις δομές του δήμου».

Μάλιστα, «το τελευταίο εξάμηνο έχουμε παραδώσει στη μονάδα διαχείρισης ογκωδών, γύρω στα 700 φορτηγά, “αδέσποτα” σκουπίδια, ογκώδη και μπάζα, σε μια προσπάθεια να καθαρίσουμε την περιοχή», αποκάλυψε ο κ. Ζουμπάς.

Ερωτηθείς εάν πραγματοποιούνται περιπολίες στις παραλίες του δήμου και από ποιον, ο δήμαρχος Αριστοτέλη εξήγησε πως «υπάρχει ένα πλέγμα παράξενο όσον αφορά ποιος είναι ο αρμόδιος. Τελευταία, οι περισσότερες αρμοδιότητες έχουν πάει στο λιμενικό» και χαρακτήρισε γεγονός το ότι «δεν αστυνομεύονται οι παραλίες μας», δεδομένης και της ανυπαρξίας δημοτικής αστυνομίας στον εν λόγω δήμο.

Τέλος, ο κ. Ζουμπάς δήλωσε πως υπάρχει σύμβαση για εταιρεία ανακύκλωσης λευκών και ηλεκτρικών συσκευών, αλλά και σαν δήμος, έχει πραγματοποιήσει κατά τόπους ημερίδες για την ανακύκλωση, διαγωνισμό στα σχολεία και έχει λάβει μέρος στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στα πλαστικά στις θάλασσες.

[ΠΗΓΗ: https://blog.moudaniwn.gr/, από alpha965.gr, 19/8/2019]