ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ… ΠΟΛΕΜΟ!

Το «αγωνιστικό» δεκαήμερο στις Σκουριές τελείωσε και οι … «δεκάδες συναγωνιστές και αλληλέγγυοι», πήραν των ομματιών τους και γύρισαν σπίτι, ή πήγαν στην επόμενη «αγωνιστική» εκδήλωση!

Η Επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας, όμως, είναι εδώ και συνεχίζει έναν «πόλεμο» που η ίδια και οι ομοϊδεάτες της τροφοδοτούν. Με αφορμή δυο πανό που κατέβασαν κάποιοι που διαφωνούσαν με τη διοργάνωση του δεκαήμερου, εξέδωσε ένα παραληρηματικό «πολεμικό ανακοινωθέν» εφάμιλλο ανακοινώσεων εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Indymedia… Ανεξάρτητα ποιοι και για ποιο λόγο κατέβασαν τα πανό -ειλικρινά μου είναι αδιάφορο-, οι φανατικοί της «Επιτροπής Αγώνα Μ. Παναγιάς» βρήκαν ευκαιρία να λοιδορήσουν την εταιρεία συνδέοντάς την με ακροδεξιά στοιχεία, ενώ παράλληλα προβαίνουν στην αγαπημένη τους εμφυλιοπολεμική ρητορική μίσους και διχόνοιας:

 

  • «παλιά και γνωστή είναι και η σχέση φασιστών και ναζιστοειδών με τις εξορυκτικές εταιρείες, είτε ως άμεσα εμπλεκόμενοι, είτε ως σεκιουριτάδες»!
  • « […] μια παρανοϊκή δραστηριότητα με περίβλημα εθνοσωτήριας επένδυσης όπως η μέγα-εξόρυξη στις Σκουριές μπορεί να επιβληθεί μόνο με την άμεση σύμπραξη κράτους-κεφαλαίου (βλέπε την πρωτοφανή σύσταση διμερούς επιτροπής κυβέρνησης – ελλ. Χρυσός) και την «κοινωνική» στήριξη εθελόδουλων εργαζομένων και επαγγελματιών προβοκατόρων.»
  • «Υποδηλώνει όμως και κάτι ακόμη, την έντονη ανησυχία του εχθρού (κυβέρνησης και εταιρείας) για την εν δυνάμει αναζωπύρωση των εστιών αντίστασης που προκαλούν οι καταστάσεις σαν το δεκαήμερο αγώνα».
  • «Να ακυρώσουμε στην πράξη την απογείωση της αναπτυξιακής τρέλας».

 

Κι εμείς καμαρώνουμε τους αγωνιστές, να προσβάλλουν όλους, εργαζόμενους, σεκιουριτάδες, όλους όσους θέλουμε την πρόοδο του τόπου. Προφανώς αυτή είναι η κληρονομιά μας, από προηγούμενες κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές… Για να δούμε τι θα γίνει από δω και πέρα…