ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: “ΌΣΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΟΥΝ!”

Με αφορμή πρόσφατες πρωτοβουλίες του συλλόγου με την επωνυμία «Αριστοτέλεια Πολιτεία», σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων περί του Αριστοτελικού «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου», ερήμην της νέας Δημοτικής Αρχής που έχει ήδη προαναγγείλει την αναβάθμιση του εγχειρήματος σε Αριστοτέλειο Ινστιτούτο Επιστημών και Επιχειρηματικότητας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, δηλώνει τα εξής:

«Σε όσους δημόσια, επιδεικτικά, και ερήμην μας, επιχειρούν να προκαταλάβουν τη νέα Δημοτική Αρχή, αγνοώντας προκλητικά τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας για μετεξέλιξη του υφιστάμενου σχεδίου περί ενός αριστοτελικού πνευματικού κέντρου, σε ένα δυναμικό “Αριστοτέλειο Ινστιτούτο Επιστημών και Επιχειρηματικότητας”, έχω να πω, ότι το μόνο που επιτυγχάνουν, είναι να προδιαγράφουν τη σχέση που οι ίδιοι επιθυμούν να έχουν, και με τη νέα Δημοτική Αρχή και με το εγχείρημα. Θυμίζω ότι το Αριστοτέλειο Ινστιτούτο Επιστημών και Επιχειρηματικότητας, αποτελεί βασικό σημείο του προγράμματος της “Ομοφωνίας”, που επικυρώθηκε με τη νωπή, ισχυρή εντολή των Δημοτών. Όσοι το αγνοούν αυτό θα απογοητευτούν. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο τον θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντί να εκμεταλλεύονται την δική του καλή προαίρεση, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις τετελεσμένων που δεν υφίστανται. Η νέα Δημοτική Αρχή, έχει όλη την διάθεση συνεργασίας και αξιοποίησης πεπραγμένων των προηγουμένων ετών, αλλά σε συμφωνία με το πρόγραμμα που ενέκριναν οι πολίτες και χωρίς να εγκλωβίζεται από κινήσεις δημιουργίας εντυπώσεων.»

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ: Πρώτοι σχολιάσαμε για την προσπάθεια παλαιών (και αποτυχημένων αυτοδιοικητικά) γνωρίμων να επανέλθουν στο προσκήνιο με την υπόθεση του Αριστοτελικού «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου». Με έτοιμα σχέδια και προϋπολογισμό… Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

 

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com, 29/6/2019]