ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Διαβάζουμε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τη Κυριακή που μας πέρασε:

“…Οι ξένοι επενδυτές, ωστόσο, θα περιμένουν να δουν πώς θα συμπεριφερθεί n νέα κυβέρνηση στην επένδυση της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold στη Χαλκιδική, n οποία επί ΣΥΡΙΖΑ πάγωσε συμβάλλοντας καταλυτικά στο απωθητικό κλίμα για ξένες άμεσες επενδύσεις που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Μαζί με τις εμβληματικές επενδύσεις, θα πρέπει να ξεπαγώσουν άλλες δεκάδες μεσαίου μεγέθους, με τη συμβολή όχι μόνο των ξένων, αλλά πρωτίστως με την κινητοποίηση του εγχώριου κεφαλαίου. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για ανάγκη προώθησης επενδύσεων τουλάχιστον της τάξης των 100 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια προκειμένου να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που εμφανίζει επί χρόνια η χώρα…”

Γυρίζοντας μάλιστα σελίδα είδαμε τις φάτσες μας να φιγουράρουν με λεζάντα που έγραφε:

“Η συμπεριφορά της νέας κυβέρνησης στην επένδυση της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold στη Χαλκιδική θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για τις αποφάσεις των ξένων επενδυτών”

Με κεντρικό θέμα λοιπόν  “Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ” εμείς με κράνη και γιλέκα, εξυπηρετούμε με εικονογράφηση σε μισή σελίδα το άρθρο που είναι αφιερωμένο στις ξένες επενδύσεις  σε συνδυασμό με πολιτικές σκοπιμότητες, με σαφή αναφορά σε εκείνη της Χαλκιδικής και την Eldorado Gold.

Απλά σκέφτομαι δυνατά…