MΗΝΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: «ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΩΣΤΕ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το πρότζεκτ του Ελληνικού θα ξεμπλοκάρει έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του στο Euronews ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ώστε οι μπουλντόζες να μπουν στο έργο ως το τέλος της χρονιάς.

«Μία τόσο μεγάλη επένδυση, συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά την Ελλάδα, προφανώς έχει διαφόρων ειδών συμφέροντα από πίσω», είπε.Όμως αυτά εμάς δεν μας πτοούν. Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό είναι να ξεκινήσει το Ελληνικό. Και το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος», απάντησε ο υπουργός κληθείς να σχολιάσει τόσο «τα γνωστά προβλήματα» όσο και τις φήμες για «εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που αντιτίθενται στην επένδυση» όπως ρώτησε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος του Euronews. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ΚΥΑ θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο.

«Μαχόμαστε για να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά υπάρχει η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, μέσα στον Αύγουστο θα έχουν εκδοθεί. Από εκεί και πέρα θα γίνει ο διαγωνισμός για το καζίνο, η διανομή και στη συνέχεια θα γίνει η μεταβίβαση για να ξεκινήσουν τα έργα», σημείωσε.

Υπέρ της επένδυσης της Eldorado

Ερωτηθείς και για τη δεύτερη μεγάλη επένδυση στη χώρα που χρονίζει, της Eldorado Gold, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «είμαστε εξαιρετικά υπέρ αυτής της επενδύσεως. Η αρμοδιότητά της ανήκει στον κ. Κωστή Χατζηδάκη. Δε θα ήθελα εγώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις του συναδέλφου μου Υπουργού. Ξέρω όμως ότι η κυβέρνηση την υποστηρίζει. Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης, ό,τι μου ζητηθεί θα το κάνω αμέσως».

Απλοποίηση αδειοδοτήσεων, ΒΙΠΕ και μεγάλες επενδύσεις

Σε ο,τι αφορά τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι το μείζον είναι η απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. «Αυτό θα το κάνω πάρα πολύ γρήγορα», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «είμαστε ήδη σε διαβούλευση. Έχω ήδη δει το ΕΒΕΑ, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, θα δω σήμερα την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Άρα, κινούμαστε πάρα πολύ γρήγορα.

Θα χρησιμοποιήσουμε και τα προσχέδια του νόμου που είχε ετοιμάσει ο κ. Δραγασάκης στο κομμάτι που εμάς μας εξυπηρετεί και στο οποίο συμφωνούμε.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο από τη συνέντευξη:

[ΠΗΓΗ: https://economico.gr, 15/7/2019]