ΜΕ ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ…

Είναι Κυριακή 21 Ιουλίου 2019. Η κυβέρνηση έχει αλλάξει, και ο πρωθυπουργός έχει ήδη κάνει προγραμματικές δηλώσεις περί ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων, οικονομικής ανάτασης κ.λπ.

Παρακολουθώ (τυχαία, μην παρεξηγηθώ…) την εκπομπή «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3, όπου ο δημοσιογράφος Πάνος Κάσαρης, αν δεν κάνω λάθος,  έχει στήσει συζήτηση με ντόπιους κάπου στην Β. Ελλάδα, καλλιεργητές, έναν αγωνιζόμενο της ΒΙΟΜΕ, κ.λπ… Δεν πρόλαβα την εκπομπή από την αρχή για να σας πω την τοποθεσία και άλλες λεπτομέρειες.

Με έκπληξη διαπιστώνω πως η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα εκπληκτικά «καλά» που θα φέρει η… αποανάπτυξη (!!!), τα άσχημα του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης (!!!), τι καλά που είναι οι επιχειρήσεις να αυτοδιοικούνται από τους εργαζόμενους (!!!), και άλλα τέτοια φανταστικά…

Μετά θυμήθηκα πως είναι η εκπομπή που συμ-παρουσιάζει ο «αγωνιστής δημοσιογράφος» Στέλιος Νικητόπουλος και κατάλαβα….

Η εκπομπή είχε σήμανση «Κατάλληλη για όλους», ευτυχώς είχε δίπλα και το «απαιτείται η γονική συναίνεση»…

Εντάξει, καλή η πλάκα, καιρός δεν είναι να σταματήσουν αυτές οι εκπομπές-εκτρώματα; Ειδικά από κρατικά κανάλια; Αυτούς πληρώνουμε στο τέλος υπέρ ΕΡΤ στο λογαριασμό του ρεύματος; 

Υ.Γ. Ο κος Κάσαρης ως εργασιακός εκπρόσωπος στην ΕΡΤ3 έχει δηλώσει πέρυσι το Νοέμβριο πως «οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ 3 δημιούργησαν ένα άλλο μοντέλο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όχι κρατικής αλλά κοινωνικής. Η “επιστροφή στην κανονικότητα” οδήγησε στην υποβάθμιση των συμμετοχικών διαδικασιών, όμως οι σπόροι της αυτοδιαχείρισης δεν πέθαναν. Όσο για την κοινωνία, το τι πιστεύει ότι δεν θέλει να χάσει έχει συνάφεια με το τι πιστεύει ότι πρέπει να διεκδικήσει»

Ευχαριστώ κε Κάσαρη, δεν θα πάρω ούτε συμμετοχικές διαδικασίες, ούτε σπόρους αυτοδιαχείρισης… Προτιμώ την επιστροφή στην κανονικότητα.