ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ!

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει όταν διαβάζαμε κάποιοι ταξιδιωτικό άρθρο για την Χαλκιδική, αυτό να αναφέρεται στην Κασσάνδρα και στην Σιθωνία, άντε και που και που να συναντήσουμε και κανένα αφιέρωμα στο Άγιο Όρος… Λες και η Χαλκιδική έχει μόνο δύο πόδια και το Άγιο Όρος… Μόνο κάποια τα τοπικά μπλογκ πάσχιζαν και κάποιοι φορείς, αλλά και αυτοί σαν να είχαν εμμονή με την «προ του Άθω περιοχή»…

Είναι μια από τις λίγες φορές που η ΒΑ Χαλκιδική προτείνεται σαν προορισμός σε τουριστικό οδηγό και μάλιστα σε τόση μεγάλη έκταση, αναλογικά. Και σε οδηγό ευρείας κυκλοφορίας, αφού μιλάμε για τη σειρά «Ανακαλύψτε την Ελλάδα», που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ» του Σαββάτου. Πρόκειται για τον 5ο τόμο της σειράς, αφιερωμένο σε Πήλιο και Χαλκιδική, που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο που έρχεται. Ο οδηγός έχει 128 σελίδες, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές είναι αφιερωμένες στην Χαλκιδική και όπως λέει και το teaser, «με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για να οργανώσετε τις διακοπές, ή να ταξιδέψετε νοερά, αλλά και να γνωρίσετε τον κάθε τόπο»

Και εδώ, η ΒΑ Χαλκιδική αναδεικνύεται ισάξια με τις άλλες ενότητες, Κασσάνδρα, Σιθωνία και Άγιον Όρος.

Η μίνι- καλοκαιρινή σειρά «Ανακαλύψτε της Ελλάδα» είχε κύριο θέμα τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, αλλά παράλληλα παρουσιάζει με εκπληκτικές φωτογραφίες και εμπεριστατωμένα κείμενα και άλλα μέρη, φυσικά τοπία, ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία, κτίρια, τοπόσημα, ακόμα και έθιμα και χωριά που αξίζει κανείς να γνωρίσει στις διακοπές του.

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη έκδοση προβάλλεται σε όλα τα media του Ομίλου Μαρινάκη (πρώην ΔΟΛ) και η σειρά μέχρι τώρα έχει πάει πολύ καλά σε πωλήσεις. Έτσι, με αυτή την κίνηση αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος… Επίσης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τον νέο δήμαρχο και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αν ψάχνετε τους υπαιτίους πίσω από την έκδοση, θα βρείτε έναν …συνήθη ύποπτο: Τον ειδικευμένο σε θέματα τουριστικής προβολής δημοσιογράφο Γιάννη Ντρενογιάννη και την ομάδα του. Δηλαδή την γνωστή ταξιδιωτική δημοσιογράφο Βάλλυ Βαϊμάκη, τον επί σειρά ετών αρχισυντάκτη της Ελληνικής έκδοσης του National Geographic Μάριο Θεοδωρακάκη, τον εξαιρετικό και διακεκριμένο φωτογράφο Περικλή Μεράκο και μια πλειάδα άλλων εξειδικευμένων συνεργατών.

Καλά που υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την Χαλκιδική. Όλη την Χαλκιδική… Και τους ευχαριστούμε.