“ΒΡΟΧΗ” ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ: ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ, ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΣΤΕΓΗΣ

Για τα ζυθοποιεία ενδιαφέρεται η κα Ιγγλέζη…

Βουλευτικές τροπολογίες με τις οποίες ρυθμίζονται πάσης φύσεως τοπικά και υπερτοπικά θέματα εισέρχονται στα δύο νομοσχέδια που θα ψηφιστούν στην Ολομέλεια της Βουλής ερήμην της αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογίες ζητούν από παράταση στις αρχικές κτηματολογικές εγγραφές, μέχρι το πού ακριβώς θα υπολογίζεται ότι σκάει το κύμα στα Δωδεκάνησα ώστε να εξαιρεθούν κτίσματα, και από το ύψος της στέγης σε οικισμούς της Κεφαλονιάς, μέχρι το να επιτρέπεται η δημιουργία ζυθοποιίας σε γεωργική γη.

Η κ. Γ. Κοζομπόλη έχει καταθέσει τροπολογία με την οποία προτείνει “να επιμηκύνεται κατά ένα έτος η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών” του Κτηματολογίου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσων Ηλ. Καματερός έχει ζητήσει “εξαιρέσεις από την 12μετρη λωρίδα για τον καθορισμό της γραμμής αιγιαλού στα Δωδεκάνησα” σύμφωνα με την οποία πρέπει να εξαιρεθούν τα κτίρια που υφίστανται προ του 1948 (από την κατεδάφιση).

Η Κ. Ιγγλέζη βουλευτής Χαλκιδικής, γνωστή για την έντονη δράση της κατά της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή, κατέθεσε τροπολογία υπέρ του να μπορούν να γίνουν και ζυθοποιεία σε περιοχές με θεσμοθετημένη χρήση γης ως “γεωργική” ή “ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρωτογενούς τομέα”.

Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με τροπολογία εξαιρέσεις για τα ξενοδοχεία που έχουν χαρακτηριστεί Νεότερα Μνημεία και βρίσκονται μέσα σε πόλεις, ενώ από χθες η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου έχει καταθέσει συνολικά πέντε τροπολογίες.

[ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr, 5/6/2019]