Η ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Τη δέσμευσή του για «χαρτογράφησης» του προβλήματος ρωγμών στα σπίτια κατοίκων, σε προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί με το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, επανέλαβε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Στρατονίκη, προκειμένου να παρουσιάσει τοπικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος 16 Πρωτεύουσες.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Μαρκογιαννάκη και υποψηφίους συμβούλους της «Ομοφωνίας», ο κ. Βαλιάνος, επισκέφθηκε σπίτια κατοίκων, που του έδειξαν την έκταση του προβλήματος και συμπλήρωσε, ότι εκτός του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ως Δήμαρχος θα αξιοποιήσει και κάθε άλλη διερευνητική πρωτοβουλία, επιστημονικού φορέα που ενεργεί σχετικά.

Επιπλέον τόνισε ότι στο πρόγραμμα «16 πρωτεύουσες» θα ενταχθούν τα εξής:

«Η Στρατονίκη για πολύ καιρό ζει με ερωτήματα που δεν λαμβάνουν απαντήσεις. Η Διοίκηση που θα συγκροτήσουμε, θα αναζητήσει και θα δώσει απαντήσεις στους κατοίκους για το βασικό πρόβλημα της κοινότητας, αυτό των ρωγμών, ενώ το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση των όρων συνύπαρξης με την επενδύτρια μεταλλευτική εταιρεία, έχει ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμά μας. Και επιπλέον, δεν θα κρύβει πίσω από αυτό το πρόβλημα των ρωγμών, την αδιαφορία της για όλα τα υπόλοιπα. Αντιθέτως, δεσμευόμαστε για τα εξής:

  • Αποκατάσταση και αξιοποίηση του Πέτρινου κτιρίου του δημοτικού σχολείου, καθώς και του κτιρίου του πρώην γυμνασίου Στρατονίκης, για στέγαση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
  • Ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στη βάση των προτάσεων του Τοπικού Συμβουλίου και των υποψηφίων τοπικών συμβούλων της Ομοφωνίας.
  • Επανεκκίνηση αναπλάσεων που έχουν διακοπεί από την απερχόμενη δημοτική διοίκηση, όπως στα πλατείες Αλώνι και Χοροστάσι και βέβαια ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.
  • Αντικατάσταση του τοπικού δικτύου αποχέτευσης.
  • Διεκδίκηση αξιοποίησης του οικοπέδου ιδιοκτησίας ΟΕΚ.
  • Δράσεις ενίσχυσης του Αγροτουρισμού.

Επιπλέον, βάζουμε σε κίνηση τις διαδικασίες υλοποίησης το αιτήματος για τουριστικό ξενώνα και την τουριστική αξιοποίηση επισκέψιμης μεταλλευτικής στοάς στο πλαίσιο του μουσείου μεταλλευτικής δραστηριότητας.»

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com, 17/5/2019]