ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΒΑΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ «ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»

Μήνυμα στην απερχόμενη διοίκηση να ξεπεράσει τους πολιτικούς αναχρονισμούς των «ψιθύρων» και των «διαδόσεων», ξεκάθαρες απαντήσεις για την αφοσίωσή του στη συνοχή των 16 κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει μπροστά με την κοινωνία ενιαία χωρίς διαχωρισμούς σε «δικούς μας» και «άλλους», εξέπεμψε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, μιλώντας στην διάρκεια των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της «Ομοφωνίας» στην Ιερισσό!

Μεταξύ άλλων, σε σημεία της ομιλία του, ο Στέλιος Βαλιάνος τόνισε τα εξής:

  • Αν η προεκλογική κούρσα λήγει σε δέκα μέρες, δική μου θα συνεχιστεί ώσπου να υλοποιηθεί μέχρι κεραίας το πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει! Σας ζητώ τη δύναμη να τρέξω! Και μαζί με τους συμβούλους της Ομοφωνίας, να «τρέξουμε» τον Δήμο Αριστοτέλη μπροστά για να συναντήσει τον 21 ο αιώνα!!!!
  • Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε ήδη στον 21 ο αιώνα, αλλά δυστυχώς, πολιτικά, ο Δήμος Αριστοτέλη έχει ξεμείνει στον προηγούμενο! Στην εποχή, που αρκούσε η εντοπιότητα ενός δημάρχου, για να πάρει ψήφους χωρίς να έχει πράξει κάτι παραπάνω στον τόπο από “μερεμέτια”. Στην εποχή, που ήταν κάθε χωριό για τον εαυτό του και κάθε κεφαλοχώρι ανταγωνιζόταν το παραπέρα. Στην εποχή των ψιθύρων και των διαδόσεων.
  • Άλλες δουλειές δεν έχουμε σ` αυτόν τον τόπο, από το να κάνουμε το Δημαρχείο τελεφερίκ που θα είναι μια πάνω, μια κάτω, ανάλογα με το Δήμαρχο! Ξεκάθαρα λοιπόν, έδρα του Δήμου είναι η Ιερισσός και η δουλειά του Δημάρχου είναι να προωθήσει την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη! Όχι η ανακύκλωση διαγκωνισμών του Χθες!
  • Ο υποφαινόμενος παράτησε την κοινοβουλευτική προοπτική και γύρισε την πλάτη σε μια παράταξη που σε λίγο θα είναι κυβέρνηση, για να μείνει εδώ και αφοσιωθεί, στην ενότητα και στην προκοπή αυτού του τόπου! Θα είμαι εδώ, για μια, και δυο, και όσες τετραετίες χρειαστεί! Για όσο θα με εμπιστεύονται και θα με τιμούν οι δημότες! Αυτή την επιλογή έκανα και είμαι υπερήφανος! Και ΑΥΤΟ είναι πραγματική ανεξαρτησία από τα κόμματα! Όχι να γίνεσαι βιτρίνα του απερχόμενου δημάρχου και άτυπου κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και να σωπαίνεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη γη του Μακεδόνα Αριστοτέλη!
  • Δεύτερη φορά διαψεύδει ο κ. Τσακνής τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεμπροστιάζει ξανά και ξανά πως τον εκτιμά και τον στηρίζει ως εκλεκτό του!! Για πολλοστή φορά τον καλώ να ανεξαρτητοποιηθεί πραγματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταδικάσει τη συμφωνία των Πρεσπών! Αλλιώς δεν πείθει κανέναν!
  • Υπάρχει κάτι ακόμα, που αναδεικνύει τον παλαιοκομματισμό και τον αναχρονισμό, ίσως όχι της ίδιας της απερχόμενης διοίκησης, αλλά σίγουρα κάποιων που νοιάζονται για τη στήριξή της, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να απεργάζονται διάφορες μορφές πίεσης, σε βάρος συμπολιτών που κατεβαίνουν υποψήφιοι ή δηλώνουν πως επιλέγουν Στέλιο Βαλιάνο και Ομοφωνία! Τους ενημερώνω που οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό! Τους ενημερώνω, ότι μόνο κακό κάνουν στην εικόνα εκείνων που θέλουν να βοηθήσουν και όχι καλό! Τους ενημερώνω επίσης, ότι τους έχουμε ήδη συγχωρέσει, γιατί κατανοούμε πως σκέφτονται ακόμα αναχρονιστικά! Και επειδή εμείς θέλουμε την πρόοδο, την προκοπή και την ευκαιρία των καρπών της ενότητας, να τα έχουν εξίσου όλοι οι συμπολίτες μας, είτε μας ψηφίσουν, είτε όχι! Γιατί έτσι είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω! Με μια κοινωνία ενιαία! Χωρίς διαχωρισμούς σε φίλους και εχθρούς! Χωρίς διαχωρισμούς σε δικούς μας και σε άλλους!»
  • Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους φίλους και τους συμβούλους της «Ομοφωνίας» που αγνοούν επιδεικτικά προκλήσεις κάθε είδους, μένοντας προσηλωμένοι στον στόχο που εξαρχής ζήτησα να ασπαστούν: την προστασία της κοινωνικής συνοχής, την ενότητα όλων των πολιτών και όλων των κοινοτήτων, την ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε, πως πλέον είμαστε 16 χωριά με κοινή μοίρα, κοινό μέλλον, κοινή περπατησιά… Ή θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, ή θα μείνουμε όλοι μαζί πίσω! Και εγώ είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω ΜΠΡΟΣΤΑ! Όλοι όσοι μετέχουμε στην «Ομοφωνία», επικεφαλής και σύμβουλοι, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Και σας ζητάμε να έρθετε μαζί μας, για να πάμε όλοι μαζί τον Τόπο που μας ενώνει, μπροστά! Με την εμπιστοσύνη σας και την καθαρή εντολή από την 1 η Κυριακή!»

Τέλος ο κ. Βαλιάνος επανέλαβε σημεία του προγράμματός του για τον Δήμο Αριστοτέλη, αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο, στο μεγαλόπνοο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης με «μπροστάρισσα» την Ιερισσό και τις παραθαλάσσιες κοινότητες, αλλά χωρίς να παραβλέπει τους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς του Δήμου, το πρόγραμμα «16 πρωτεύουσες» για τοπικές παρεμβάσεις στις κοινότητες, κ.α.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 16/5/2019]