ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τέλος στη «σπέκουλα» της απερχόμενης Διοίκησης περί χωροθέτησης του Αριστοτέλειου Ινστιτούτου Επιστημών και Επιχειρηματικότητας έβαλε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος μιλώντας στην Ολυμπιάδα!

«Ασφαλώς και προορίζεται να έχει έδρα την Ολυμπιάδα» τόνισε. «Και γι` αυτό θα κάνουμε –μεταξύ άλλων- την προγραμματική σύμβαση με το Τεχνικό Επιμελητήριο! Για να βεβαιωθούμε πως η υφιστάμενη χωροθέτηση πληροί όλες τις προϋποθέσεις και δεν θα «σκαλώσει» σε γραφειοκρατικές παραλείψεις της απερχόμενης διοίκησης! Και επίσης για να σχεδιαστούν οι κτιριακές υποδομές μετά από Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, που θα διαφημίσει το εγχείρημα σε όλο τον κόσμο εν τη γενέσει του! Εξασφαλίζοντας παράλληλα και την αισθητική μιας υποδομής που πρέπει να γίνει τοπόσημο για την περιοχή!

Όλα αυτά επειδή, δυστυχώς, δεν είμαστε ασυνήθιστοι σε προχειρότητες από αυτή τη Διοίκηση! Μόλις πριν λίγες εβδομάδες κόμπαζαν για έργο στο Άλσος Αριστοτέλη στα  Στάγειρα, και δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι το έργο είχε απορριφθεί από το πρόγραμμα Leader δέκα μέρες νωρίτερα! Αυτής της Διοίκησης τα πεπραγμένα θέλουν να εμπιστευθούμε για το μεγάλο εγχείρημα της Ολυμπιάδας;

Για να μην παρεξηγηθώ: Η προεργασία που έχει γίνει σε συνεργασία του Δήμου με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα αξιοποιηθεί! Αλλά δεν θα περιοριστούμε σ` αυτήν. Διότι το εγχείρημα που εμείς σχεδιάζουμε είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα Πνευματικό Κέντρο φιλοσοφικών μελετών, έστω και Διεθνές! Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ.

Διαβάζω από όσα ανακοινώθηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε προ ημερών  από την απερχόμενη Διοίκηση και τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου:

«Στη λειτουργία του Κέντρου προβλέπεται η φιλοξενία Συνεδρίων, πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων, η διεξαγωγή προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης,  Διεθνών Θερινών Σχολείων, τελετών αποφοίτησης φοιτητών και ειδικών Πανεπιστημιακών μαθημάτων σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές, η προβολή εκπαιδευτικού υλικού, και ακόμη η διοργάνωση περιηγήσεων και ξεναγήσεων στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων, εκπαιδευτικών εκδρομών, σεμιναρίων και βοτανολογικών περιπάτων».

Ωραία όλα αυτά… Μόνο που τα περισσότερα, μπορούν να τα υλοποιήσουν και οι υφιστάμενες δομές του Δήμου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ολυμπιάδας!

Το Αριστοτέλειο Ινστιτούτο Επιστημών και Επιχειρηματικότητα που εμείς σχεδιάζουμε, θα μπορεί να κάνει όλα όσα προείπαμε, αλλά θα πράξει και αυτό που λέει το όνομά του: Θα μετατρέψει τον Δήμο μας, σε κόμβο επενδυτικών κεφαλαίων, συνδέοντας ερευνητικά προϊόντα και επιχειρηματικά κεφάλαια. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Θα προσελκύσει επιχειρηματικό ενδιαφέρον και σε άλλους τομείς της οικονομίας, εκτός από τους υφιστάμενους. Θα στεγάσει και θα κινητροδοτήσει επιχειρηματική δραστηριότητα αποφέροντας έσοδα για τον Δήμο και τους Δημότες! Και θα μετατρέψει πραγματικά το Οικουμενικό Όνομα του Αριστοτέλη σε Οικουμενικό προορισμό, τουριστικό, ερευνητικό και επιχειρηματικό.»

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 21/5/2019]