ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΗΡΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ

Οι δημότες του δήμου Αριστοτέλη ανταποκρίθηκαν στην επιθυμία του επικεφαλής της «Ομοφωνίας» Στέλιου Βαλιάνου για καθαρή εντολή από τον 1ο κιόλας γύρο των εκλογών και του έδωσαν ποσοστό 55% και αυτοδυναμία 15 εδρών για να διοικήσει τον δήμο χωρίς να εξαρτάται από τις ψήφους άλλων συνδυασμών.

Το ποσοστό αυτό δίνει στον κ. Βαλιάνο και την ομάδα του την δυνατότητα να κάνει κυρίως για την καθημερινότητα των δημοτών όλα αυτά που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά και να πείσει ότι έπρεπε να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή που έλαβε στις εκλογές του 2014 αυτή την φορά στο πρόσωπο του Αργύρη Τσακνή.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρός Αριστοτέλης» πήρε ποσοστό 36% και 10 έδρες. Επέδειξε πολιτικό πολιτισμό και συνεχάρη τον Στέλιο Βαλιάνο για την εκλογική του νίκη, ευχόμενος μια εποικοδομητική αντιπολιτευτική θητεία για το καλό του δήμου, όπως τόνισε σε σχετική ανακοίνωση του.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο θα πλαισιώνουν οι Απόστολος Παπαγεωργίου επικεφαλής του συνδυασμού «Απαλλαγή» με ποσοστό 3,74% και Γιώργος Λαμπράκης επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για τον Δήμο Αριστοτέλη» με ποσοστό 3,38% καταλαμβάνοντας από 1 έδρα αντίστοιχα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η τελική διαφορά ψήφων ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο συνδυασμό ήταν 2.649 ψήφοι, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές του δήμου Αριστοτέλη άγγιξε το 70%. Για την ακρίβεια και με βάση την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών ήταν 69,21%.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 29/5/2019]