ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ… ΒΑΡΕΩΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟΥ!

Με αφορμή την τοποθέτηση του απερχόμενου Δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργου Ζουμπά, σχετικά με επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στην Μαθητική Εστία Αρναίας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:

«Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ ξανά με τις προσπάθειες του απερχόμενου Δημάρχου να… παρίσταται σε έναν προεκλογικό αγώνα στον οποίο δεν τόλμησε να ενταχθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, για να εισπράξει προσωπικά τη κρίση των πολιτών για τη θητεία του. Το γεγονός ότι ξαναμπαίνει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, υπό τον Αργύρη Τσακνή, όπως είχε πράξει το 2014 υπό τον Γιάννη Μίχο, το αφήνω στην κρίση των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, που βλέπουν το “έργο” του 2014 σε κακή επανάληψη.

Δεν μπορώ όμως να αφήσω ασχολίαστη την τελευταία του τοποθέτηση, στην οποία επιδεικνύει την καθεστωτική νοοτροπία του!

Κατ` αρχάς, αντιπαρέρχομαι τη νέα του προσπάθεια να «ερμηνεύσει» τα λεγόμενά μου. Άλλωστε, όταν ο ίδιος έχω επισημάνει πως η Μαθητική Εστία και το ΚΠΕ Αρναίας, έχουν γίνει πόλος έλξης 50.000 επισκεπτών μαθητών, προφανώς η «υπολειτουργία» στην οποία αναφέρθηκα δεν αφορά την άοκνη και αποτελεσματική προσφορά των εργαζομένων τους και τις επιτυχίες που αυτοί φέρνουν! Αφορά στην Πολιτεία που επιμένει να μην στελεχώνει τις κενές οργανικές θέσεις του ΚΠΕ, αλλά και τη Δημοτική Διοίκηση, που επιμένει να αποδίδει στον εαυτό της εύσημα… για έργα που ξεκίνησαν επί προηγούμενων Διοικήσεων, χωρίς να αναζητά τους τρόπους περαιτέρω αξιοποίησης της δυναμικής που πράγματι επιδεικνύουν οι δύο Δομές χάρη στο προσωπικό τους. Σύντομα, θα διαπιστώσει πως γίνεται…

Το σημείο όμως, στο οποίο ιδιαιτέρως θέλω να σταθώ, είναι η άποψη του απερχόμενου Δημάρχου, πως ένας Υποψήφιος ή κάθε πολίτης “όταν επισκέπτεται δομές του Δήμου με φωτογράφους, συμβούλους και παρατρεχάμενους, οφείλει προηγουμένως να έχει ζητήσει άδεια γι’ αυτό” προφανώς από τον κ. Ζουμπά! Με έκπληξη διαπιστώνω, πλέον, ότι η απερχόμενη Διοίκηση εμφανίζει συμπτώματα βαρέως καθεστωτισμού! Διότι στην Ελληνική Δημοκρατία του 21 ου αιώνα, οι μόνες δημόσιες δομές και υπηρεσίες που οποιοσδήποτε πολίτης χρειάζεται ειδική άδεια για να επισκεφθεί και να φωτογραφίσει, είναι στρατιωτικές ή άλλες εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια! Ευτυχώς, και αυτή η νοοτροπία θα πάρει την απάντησή της στις 26 Μαΐου από τους πολίτες.»

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 6/5/2019]