ΤΑ…ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Το πολιτικό επιτελείο και τα συγγενικά πρόσωπα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο-πολύ, μας έχουν συνηθίσει στα δάκρυα λύπης και απελπισίας, που συνοδεύουν αθεράπευτες και θανατηφόρες πολιτικές γκάφες αλλά και δολοπλοκίες του ήδη εκπνέοντος κυβερνητικού μορφώματος της πολυσυλλεκτικής «κουρελούς» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης ομολογεί ότι έκλαψε, μετά τη λήξη της 17ωρης απομύζησης της αντοχής του Αλέξη Τσίπρα, στη σύνοδο κορυφής για το Τρίτο εξοντωτικό Μνημόνιο των δανειστών μας.

Την ίδια εξομολόγηση περί δακρύων έχει κάνει και η κυρία Μπέτυ (Περιστέρα), σύζυγος του πρωθυπουργού και μάλιστα για το ίδιο συμβάν.

Τώρα, το εάν και κατά πόσο αυτές οι δακρύβρεχτες διαχύσεις είναι κροκοδείλιες ή αυθόρμητες, αυτό, καλύτερα από τον γράφοντα, το γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Εκλογικού μας Σώματος, που θα οδηγήσει σε λίγες ημέρες άρον-άρον, στον πάντα πονόψυχο για τους επιπόλαιους ηγέτες, πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα, για να ανακοινώσει την απόφασή του, να οδηγήσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ή αρχές Ιουλίου, τη χώρα στις κάλπες.

Η όλη αυτή ιστορία συνοδεύεται και από το …συνταρακτικό φωτογραφικό ντοκουμέντο του ομαδικού δακρύσματος, κατά τα βορειοκορεατικά πρότυπα, στο πολιτικό επιτελείο της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου, που δεν φημίζεται και τόσο για την πονοψυχία και την ευσπλαχνία του.

Θαυμάστε λοιπόν πρώην ασυγκίνητους ολιγάρχες της ψευδοαριστεράς στον ομαδικό τους θρήνο:

  • Πάνος Σκουρλέτης πρώην υπουργός, που έβαλε λουκέτο στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής, πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους. Στο ίδιο χρονικό εντάσσεται και η εισβολή μασκοφόρων εμπρηστών που βιαιοπράγησαν κατά του εργατικού προσωπικού των ορυχείων. Όλοι τους οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ…
  • Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο …ειρηνοποιός που κατά κανόνα δεν εξεγείρεται για τις κωλοτούμπες των κυβερνητικών του «συντρόφων».
  • Μπέτυ Μπαζιάνα: Η δακρύουσα στην ετήσια επέτειο του ατιμωτικού Τρίτου Συριζαϊκού Μνημονίου. Δεν γνωρίζουμε το εάν και πότε θα δακρύσει και για το οριστικό ναυάγιο της χαμένης λαϊκοδημοκρατικής εξουσίας μετά τις απατηλές κυβερνητικές νίκες.
  • Γιώργος Κατρούγκαλος: Ο αδίστακτος κρυπτοολιγάρχης, φορολογικός εκδορέας της Μεσαίας Τάξης, ο οποίος με αυταρέσκεια δηλώνει κομμουνιστής.
  • Λευτέρης Κρέτσος: Ο υπέροχα διαδραματίζων το ρόλο του προσηνούς στους δημοσιογράφους, κυβερνητικού στελέχους. Διετέλεσε γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε ένα χώρο γεμάτο από νοθείες για την έγκριση λειτουργίας νέων τηλεοπτικών καναλιών.

Όσο για τα δάκρυα του Αλεξίου του Μικρού, τι να πει και τι να διεκτραγωδήσει κανείς. Το βέβαιο είναι ότι μόνον ως αντίγραφο του Νέρωνος θα μπορούσε να διεκδικήσει τις αρετές ευσυγκίνητου ανθρώπου…

Ας θυμηθούν λοιπόν οι σινεφίλ, οι κινηματογραφόφιλοι, τον Πήτερ Ουστίνοφ, που υποδύεται στην ταινία “Quo vadis” το ρόλο του αυτοκράτορα Νέρωνος, όταν τον οδήγησαν στον εξώστη των ρωμαϊκών ανακτόρων για να αντικρύσει τη Ρώμη που καιγόταν από εμπρησμό.

Ο ανάλγητος Νέρων (Ουστίνοφ), προσποιούμενος (πάντοτε κατά τον σκηνοθέτη Σαμ Ζίμπλαλιστ), τον συντετριμμένο από τον εμπρησμό ρωμαίο αυτοκράτορα, για να σκορπίσει τη θλίψη του, διατάσσει τους δούλους του: «Φέρτε μου το δοχείο των δακρύων»…

[ΠΗΓΗ: https://www.tovima.gr/, του Πέτρου Μακρή, 28/5/2019]