Η ΑΥΓΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΙ

Ακόμα δεν κατακάθησε ο κουρνιαχτός από τις εκλογές της Κυριακής, και η σημερινή ΑΥΓΗ έρχεται με άρθρο του Απόστολου Λυκεσά να …ενδυναμώσει το διχαστικό πνεύμα που είχε ατονήσει στο Δήμο Αριστοτέλη! Έτσι, αντί να συμπορευθεί με τον ενωτικό λόγο του κου Βαλιάνου, συνδυάζει τη (σαρωτική) νίκη του με την «υποστήριξη» της εξόρυξης και «την πολυδιάσπαση που έχει υποστεί το κίνημα προστασίας του περιβάλλοντος και της ιστορίας της περιοχής»(!), καλώντας το να επανασυνταχθεί!

Το άρθρο έχει τίτλο «Πανηγυρίζουν η Ν.Δ και η Eldorado Gold», και αποδεικνύει περίτρανα πως οι άνθρωποι ούτε ξέρουν να χάνουν, ούτε ξέρουν γιατί έχασαν. Ζουν και αναπνέουν για την αντιπαράθεση, το μπάχαλο, τις ανώμαλες καταστάσεις. Η κανονικότητα και η συνύπαρξη τους προκαλούν αλλεργία… Κρίμα… Διαβάστε το άρθρο του Λυκεσά και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ:

«Η απογοήτευση πρώτα και κύρια από την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της εξόρυξης χρυσού και η πολυδιάσπαση του κινήματος υπεράσπισης του περιβάλλοντος στην περιοχή, οδήγησαν σε αλλαγή ηγεσίας στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Αν οι προηγούμενες εκλογές που είχαν λάβει δημοψηφισματικό χαρακτήρα είχαν φέρει τούμπα την παράταξη του Χρήστου Πάχτα, την περασμένη Κυριακή καθαρογράφηκε η ήττα των αντι-Gold κινημάτων. Και φυσικά μόνο ως τυχαία δεν μπορούν να εκληφθούν τα σχόλια μετόχων της Eldorado Cold που θριαμβολογούσαν χθες γι αυτή την εξέλιξη όπως και για τη νίκη της Ν.Δ.

Έτσι νέος δήμαρχος εκλέχθηκε ο Στυλιανός Βαλιανός [sic!] με 54,88%, (7.722 ψήφους -15 έδρες), δεύτερος ο Αργύριος Τσακνής με 36,05% (5.073 ψήφους -10 έδρες) τρίτος ο Απόστολος (Τόλης) Παπαγεωργίου με 3,74% (526 ψήφους – 1 έδρα), τέταρτος ο Γεώργιος Λαμπράκης με 3,38% (476 ψήφους -1 έδρα) και πέμπτος ο Κυριάκος Παρθενιάδης με 1,95% (274 ψήφους χωρίς έδρα).

Ο κ Βαλιανός [sic!] πολιτευτής της Ν.Δ είχε τοποθετηθεί πολύ καθαρά υπέρ της εξόρυξης και μάλιστα σε συνέντευξή του στο httpV/ergoliptesxalkidikis blogspot.gr δήλωνε χαρακτηριστικά πως «η δραστηριότητα αυτή μπορεί να συνυπάρξει με τις υπόλοιπες της περιοχής, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά. Η καθυστέρηση ως αποτέλεσμα πολιτικής διαχείρισης από την κυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά. Οι αναίτιες κραυγές επίσης».

Με το απέναντι στρατόπεδο διασπασμένο εδώ και καιρό, η ήττα φαντάζει ως φυσικό επακόλουθο και το κίνημα προστασίας του περιβάλλοντος και της ιστορίας της περιοχής που είχε αναπτυχθεί πρέπει αρχικά να αντιμετωπίσει την απογοήτευση και να επανασυνταχθεί».

Υ.Γ. Ούτε το όνομα του Βαλιάνου δεν μπήκαν στον κόπο να ψάξουν για να το γράψουν σωστά. Τόσο ενημερωμένοι οι «αγωνιστές»…