ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ – ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ «ΕΞΥΠΝΟ» ΔΗΜΟ

Την απόφασή του να μην ακολουθήσει την απερχόμενη διοίκηση στον κατήφορο της αντιπαράθεσης που επιχειρεί να διαμορφώσει την τελευταία προεκλογική εβδομάδα με όρους που αναζωπυρώνουν διχαστικές αντιπαραθέσεις, τόνισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος μιλώντας την Κυριακή στον Στανό και στο Παλαιοχώρι.

«Ο πανικός της ήττας τους ωθεί στο ψέμα και στη συκοφαντία», τόνισε ο κ. Βαλιάνος μιλώντας στον Στανό. «Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για τα debate, ενώ έχουμε ήδη ραντεβού στην TV100, και απέφυγαν την πρότασή μου να πάμε σε δημόσια συζήτηση επί κοινής δημοσκόπησης από εταιρεία επιλογής του κ. Τσακνή. «Διαδίδουν συκοφαντίες για σχέσεις με sites και εταιρείες, εκείνοι που έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε προκλητικές απ`ευθείας αναθέσεις. Έτσι θέλουν να το πάμε τελευταία εβδομάδα; Θεωρούν αδυναμία το γεγονός ότι έχω επιλέξει να κάνω μια εκστρατεία χωρίς καν αναφορές σε υπαρκτές εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη, αλλά αποκλειστικά στο μέλλον και τις προοπτικές του Δήμου Αριστοτέλη;»

Και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω σ` αυτόν τον κατήφορο. Είναι όλος δικός τους. Είμαι βέβαιος πως θα διαπρέψουν.»

Νωρίτερα, μιλώντας στο Παλιοχώρι, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Έχουν το θράσος να με χαρακτηρίζουν εμένα κομματικό οι σιωπηλοί ομολογητές της Συμφωνίας των Πρεσπών!» Ο κ. Βαλιάνος, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Ομοφωνία», δίνοντας βάρος στο πρόγραμμα «έξυπνος Δήμος» για την ένταξη νέων τεχνολογιών και ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την μείωση της γραφειοκρατίας.

  • Θα δημιουργηθεί η «Κάρτα Δημότη», που με τον κατάλληλο εξοπλισμό των δημοτικών υπηρεσιών, θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των δημοτών, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία.
  • Θα τοποθετηθούν ΑΤΜ Πιστοποιητικών, στα οποία θα μπορεί κάθε πολίτης, να προμηθεύεται μια σειρά εγγράφων, χωρίς να είναι απαραίτητη η μετάβαση στο Δημαρχείο.
  • Σταδιακά, σε όλους τους οικισμούς και -ακόμα και καθ`υπέρβαση της δικαιοδοσίας του Δήμου- σε ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία  του οδικού δικτύου, θα τοποθετηθούν αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά, γεγονός που θα συμβάλει στην μείωση της κατανάλωσης ενεργειακών πόρων και στην εξοικονόμηση χρημάτων.
  • Για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού εξετάζονται επιλογές που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για τη βιολογική φίλτρανση του νερού, που έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ποιοτική αναβάθμιση, χωρίς τη χρήση χλωρίου ή άλλων χημικών ουσιών.
  • Στη εποχή του «internet of all things» η τεχνολογία του WiFi και της τηλεματικής, θα αξιοποιηθεί, τόσο για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και για την ενημέρωση, όσο και για τη διευκόλυνση των δημοτών στη χρήση του internet σε δημόσιους χώρους.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 20/5/2019]