ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: «Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ»

Με αφορμή χθεσινή… απόπειρα κριτικής του κ. Τσακνή για τις δεσμεύσεις Βαλιάνου σε Στανό και Πυργαδίκια, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:

«Κατ` αρχάς, καλωσορίζω τον Αντιδήμαρχο του κ. Ζουμπά κ. Αργύρη Τσακνή στον προεκλογικό διάλογο, για τις τεράστιες εκκρεμότητες και τα προβλήματα του Δήμου Αριστοτέλη, αφού μέχρι τώρα, απλώς παρακολουθούσε τον δήμαρχό του να αρθρογραφεί.

Δυστυχώς όμως, με το χθεσινό του σχολιασμό αποδεικνύει ότι η απερχόμενη διοίκηση, ενώ από την μία κομπάζει για κάποιο βραβείο αποτελεσματικότητας που βασίστηκε –όπως με υπερηφάνεια ανακοίνωσε ο κ. Τσακνής- σε αξιολογήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει την ανεπάρκειά της. Τα κρούσματα συσσωρεύονται:

1ον) Για τη Στρατονίκη, δήμαρχος και αντιδήμαρχος, κατάφεραν κάτι που θα μείνει παροιμιώδες. Επειδή η δική μας δέσμευση για προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ/ΤΚΜ ανέδειξε την πενταετή αδράνειά τους, έσπευσαν να περάσουν απόφαση για προγραμματική σύμβαση με το ΙΓΜΕ, το οποίο… δια νόμου αντικαθίσταται από νέα Αρχή. Για να τους καθησυχάσω, ενημερώνω πως η νέα Διοίκηση θα εξετάσει σοβαρά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΕΑΓΜΕ, που υπάρχει, αντί του ΙΓΜΕ που δεν υπάρχει πια.

2ον) Για τα Στάγειρα, κατάφεραν το επίσης κωμικοτραγικό, να κομπορρημονούν για δήθεν δρομολογημένο έργο, ενώ για δέκα ολόκληρες μέρες δεν είχαν αντιληφθεί (οι “αποτελεσματικοί”) ότι αυτό είχε απορριφθεί από την Επιτροπή του Leader λόγω της ανεπαρκούς πρότασης που υπέβαλαν.

3ον) Για τα Πυργαδίκια, μετά από σχεδόν 5 χρόνια θητείας, κατά τον κ. Τσακνή, φυσικά “φταίνε άλλοι” που ακόμα εκκρεμεί η αναβάθμιση του αλιευτικού λιμένος, δρομολογούνται… μελέτες για το νερό, ενώ ο κ. Αντιδήμαρχος δεν διστάζει να επικαλείται ολοκληρωμένο έργο… προηγούμενης διοίκησης για το αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού. Παραλείπει βέβαια να αναφέρει, ότι εκκρεμεί η επέκτασή των συνδέσεων για την κάλυψη πολλών σπιτιών οικογενειών του οικισμού. Αν ο κ. Τσακνής δέχεται σε ένα χωριό του 2019 να υπάρχουν συμπολίτες μας με μέριμνα του 1919, προσωπικά δεν το δέχομαι.

4ον) Για τον Στανό μετά από σχεδόν 5 χρόνια θητείας, κατά τον κ. Τσακνή… δρομολογείται η παιδική χαρά (ομοίως και σε άλλες κοινότητες), κατά τον ίδιο το χωριό έχει επαρκέστατη υδροδότηση κι ας διαφωνούν οι κάτοικοι που ζητούν να χρησιμοποιηθεί άλλη μια γεώτρηση και βέβαια “φταίει η Περιφέρεια” ή “φταίει ο καιρός” που δεν γίνεται ούτε μια σοβαρή παρέμβαση, στα χειρότερα σημεία του οδικού άξονα προς Αρναία.

Η δήθεν “αποτελεσματικότητα” λοιπόν της Δημοτικής Αρχής, εξαντλείται μετά από σχεδόν 5 χρόνια, σε σχέδια, “δρομολογήσεις” μελετών και έργων, παρ` ολίγον “δρομολογήσεις” άλλων που… ναυάγησαν και σε πραγματικά έργα προηγούμενων, που όμως, σήμερα χρειάζονται επέκταση (την οποία προφανώς ούτε σκέφτεται κανείς).

Όσο για την οδύνη του κ. Τσακνή, για το γεγονός ότι οι πρόεδροι των περισσότερων κοινοτήτων του Δήμου επιλέγουν να επενδύσουν στην “Ομοφωνία” την εμπιστοσύνη τους για το μέλλον, είναι απολύτως κατανοητή.

Η καταγραφή της… εικονικής “αποτελεσματικότητας” και πραγματικής ανεπάρκειας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα σε όλο τον Δήμο, από το Συνδυασμό μας.

Όλα αυτά από την μια πλευρά, αλλά και οι εμπεριστατωμένες προτάσεις που εμείς καταθέτουμε παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας από τη άλλη, είναι τα κριτήρια που θα βαρύνουν τελικά στην απόφαση των μόνων αρμοδίων να κρίνουν την αποτελεσματικότητα όλων μας: των Δημοτών του Αριστοτέλη, που στις 26 Μαΐου θα αλλάξουν σελίδα με Ομοφωνία, για ένα πραγματικά αποτελεσματικό μέλλον.»

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/2019/04/blog-post_94.html, 6/4/2019]