ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Ας παίξουμε και με μερικά προεκλογικά σενάρια σχετικά με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Έστω ότι είμαι ο απελπισμένος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπω στην Βόρεια Ελλάδα τα εκλογικά μου ποσοστά να καταποντίζονται, όποια δημοσκόπηση και αν κοιτάξω. Και το χάσμα μεγαλώνει διαρκώς καθώς εκτός από τη Συμφωνία των Πρεσπών, το σκηνικό έρχονται να χειροτερέψουν η υπόθεση Πετσίτη, οι δηλώσεις Πολάκη, η ενδοκομματική μου φαγωμάρα, και άλλα πολλά…

Τι μπορώ να κάνω να σταματήσω την δημοσκοπική κατηφόρα; Τι μου έχει μείνει στην Βόρεια Ελλάδα; Μα τι άλλο; Οι Σκουριές και τα Μεταλλεία Κασσάνδρας! Τι μπορώ να κάνω εκεί; Μμμμμ… Εδώ μπορώ να κάνω κάτι πολύ θεαματικό, μια κίνηση «ρουά-ματ» που ίσως συσπειρώσει τουλάχιστον τους συριζαίους οπαδούς στην ευρύτερη περιοχή Θεσ/κης -Χαλκιδικής.

Μπορώ ας πούμε να ζητήσω αναθεώρηση ολόκληρης της ΜΠΕ με πρόσχημα τους λόγους που αναμασά εδώ και χρόνια ο Τόλης…

Μπορώ να ανακαλέσω όλες τις άδειες μέχρι νεωτέρας για «περιβαλλοντικές παραβάσεις», όπως λένε οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Μπορώ να μην ανανεώσω ποτέ ξανά την προσωρινή άδεια απόθεσης για Μαυρόλακκα και να προβάλλω χίλιες δύο μπουρδολογίες για να μην εκδώσω κανονική άδεια….

Και όλα αυτά μέχρι τις εκλογές. Μετά ποιός ζει, ποιος πεθαίνει… Άστους να τρέχουν με τους επόμενους…

Εσείς βρίσκετε κάποιο τέτοιου είδους σενάριο απίθανο; Γιατί; ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός… Τίποτα δεν αποκλείεται… Και η παρατεταμένη ησυχία εκ μέρους πολιτείας, δεν προμηνύει κάτι θετικό…