ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ευτυχώς που υπάρχουν  οι εκλογές και γίνονται κάποια έργα… θα πει κάποιος αφελής .

Με την κορύφωση των Παθών του Κυρίου που θυσιάστηκε για τις αμαρτίες του κόσμου, η άλλη σταύρωση των ψηφοφόρων συνεχίζεται με το εκλογικό σώμα να παρατηρεί μουδιασμένο τις εξελίξεις και τις παχιές υποσχέσεις.

Μέχρι τις 5 Μαΐου που θα κατατεθούν οριστικά οι συνδυασμοί, το προεκλογικό τοπίο στον Δήμο Αριστοτέλη  παραμένει θολό με έναν δήμαρχο που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια.

Δείτε τι ανακοινώνει προεκλογικά ο Δήμαρχος που κατά την δική μας πρόβλεψη θα τον ξαναδούμε σε κάποιο ψηφοδέλτιο…

Νέες παιδικές  χαρές στο Δήμο Αριστοτέλη

Σύμβαση για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Αριστοτέλη, κυρίου Γιώργου Ζουμπά και του εκπροσώπου της εταιρίας Sports and Play, κυρίου Κωνσταντίνου Τόλιου.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών τον Φεβρουάριο του 2018 και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 με τίτλο: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων». Το συνολικό ποσό του έργου είναι 217.944,88 ευρώ.

Βάσει της σύμβασης που υπογράφτηκε, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει τις παιδικές χαρές εντός πέντε μηνών και η αποπεράτωση της κάθε μίας παιδικής χαράς θα γίνεται εντός ενός μήνα.

Η πρώτη παιδική χαρά θα κατασκευαστεί στην Ουρανούπολη και εν συνεχεία στο Στανό, στην Αρναία, στο Παλαιοχώρι και στα Πυργαδίκια.

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου και Περιβάλλοντος Χώρου στη Δ.Κ. Ιερισσού

Αξιολογήθηκε θετικά (στην πρώτη δεκαπεντάδα μεταξύ πενήντα οκτώ Πράξεων), εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο με τίτλο:  Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου και Περιβάλλοντος Χώρου στη Δ.Κ. Ιερισσού με κωδικό πράξης ΟΠΣ 5028732. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι: 1.081.550 ευρώ.

Το έργο στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος, όσο και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τις νέες προτάσεις αθλητικών υποδομών που έχουν ήδη κατατεθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, αξιολογήθηκαν θετικά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αναμένεται να ενταχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, βάζουν τις βάσεις για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού σε σειρά Κοινοτήτων του Δήμου. Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά αφορούν την αποπεράτωση- αναβάθμιση των βοηθητικών γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ και τένις στην Ιερισσό και στα Νέα Ρόδα, καθώς και τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση «Λόγγος» της Μεγάλης Παναγίας.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, που υλοποιεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες, συνεχίζει την προσπάθεια για την εξασφάλιση χρηματοδότησης σε δράσεις και έργα που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Κοινοτήτων του Δήμου, ανάλογα με τα ιδιαίτερα προγραμματικά χαρακτηριστικά τους

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 24/4/2019]