ΜΗΝΥΜΑ ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ! ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΤΣΑΚΝΗ ΠΕΡΙ DEBATE!

«Μήνυμα νίκης και Ομοφωνίας», που «δεν αφήνει αμφιβολία για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26 ης Μαΐου», χαρακτήρισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος την μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στην κεντρική πλατεία της Αρναίας, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου και η παρουσίαση Υποψηφίων Συμβούλων.

Ο Στέλιος Βαλιάνος, παρουσίασε επίσης νέα στοιχεία του προγράμματός του για τον Δήμο Αριστοτέλη, ζητώντας καθαρή εντολή στις 26 Μαΐου, «ώστε ο Δήμος να ξεπεράσει τις παγίδες που στήνει ο εκλογικός νόμος και να μην μπορεί κανείς να υποχρεώσει τη νέα δημοτική αρχή, σε υπαναχωρήσεις από τον προγραμματικό της σχεδιασμό!»

Τη σημασία της μαζικής συμμετοχής και ψήφου της 1ης Κυριακής υπέρ του Στέλιου Βαλιάνου, ώστε ο Δήμος Αριστοτέλη να προχωρήσει με ταχύτητα προς το μέλλον, υπογράμμισε και ο πρώην δήμαρχος Αρναίας, πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής και νυν δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος που προλόγισε τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αριστοτέλη.

«Η ΟΜΟΦΩΝΙΑ δεν είναι απλά μια δημοτική παράταξη, είναι μια Ομάδα Εργασίας για την καθημερινότητα του Δήμου Αριστοτέλη» τόνισε ο κ. Βαλιάνος, παρουσιάζοντας τον βασικό κορμό Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού.

«Διεκδικούμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους, από τις πλαγιές του Χολομώντα ως τις πύλες του Αγίου Όρους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιάνος. «Μεγάλα έργα υποδομής, σύνθετες πολιτικές ανάπτυξης, αλλά και μικρές έξυπνες λύσεις στα λεγόμενα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας. Μα το πρώτο, το πιο σημαντικό εφόδιο για την καλύτερη ποιότητα ζωής που όλοι επιθυμούμε, είναι η ενότητα! Να επιθυμεί ο κάτοικος της Αρναίας, την ίδια προκοπή για τον συμπολίτη του από την Ιερισσό και το αντίστροφο! Να επιθυμεί ο κάτοικος της Ουρανούπολης, την ίδια προκοπή για τον συμπολίτη του από τη Μεγάλη Παναγία και το αντίστροφο! Να έχουμε κατανόηση ο ένας για τις αγωνίες του χωρίς να ξεχνάμε ποτέ, πως όλοι μαζί θα πάμε μπροστά, ή όλοι μαζί θα μείνουμε πίσω.»

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη παρουσιάζοντας σημεία του προγράμματος για την καθημερινότητα ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Λύσεις με ηλιακό φωτισμό στα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου μέχρι να προωθηθεί αρμοδίως το μεγαλύτερο αναγκαίο έργο σε επίπεδο Περιφέρειας.
  • Έργα εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και οδών, με προτεραιότητα στις κοινότητες που έχουν πιο σοβαρό πρόβλημα, μέσα από το πρόγραμμα «16 Πρωτεύουσες».
  • Εγκατάσταση ΑΤΜ πιστοποιητικών με προτεραιότητα στις απομακρυσμένες από το δημαρχείο κοινότητες, για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην εξυπηρέτηση των δημοτών.
  • Βιολογική φίλτρανση του νερού, χωρίς χλώριο και χημικές ουσίες.
  • Αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του τομέα Καθαριότητας.

Ειδικότερα για την Αρναία, όπου έλαβε χώρα η χθεσινή ομιλία, σημείωσε προανήγγειλε τα εξής:

  • Οριστική διαμόρφωση της εξόδου προς Θεσσαλονίκη, με την κατασκευή της συνδετήριας οδού, ήδη μελετημένης και απαλλοτριωμένης
  • Δημιουργία μουσείου μελιού.
  • Δημιουργία παρκινγκ για αποσυμφόρηση του κέντρου
  • Αναβάθμιση του χώρου της Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Ι.Μητρόπολη Ιερισσού, Αρδαμερίου, Αγ.Όρους και Αρναίας.
  • Αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν εγκαταλειφθεί.

Ο κ. Βαλιάνος επανέλαβε το αίτημα να δοθούν εξηγήσεις για την μετατροπή δημοτικού οικοπέδου σε παράνομη αυτοσχέδια χωματερή, διαβεβαιώνοντας πως το θέμα θα διερευνηθεί από τη νέα δημοτική αρχή, ενώ, απαντώντας στο αίτημα του έτερου υποψηφίου δημάρχου κ. Αργύρη Τσακνή για… τηλεοπτικό debate , τόνισε τα εξής: «Να συζητήσουμε τι αλήθεια; Έργα που δήθεν έχουν δρομολογηθεί από τη Διοίκηση που υπηρετεί και δεν καταλάβει ότι απορρίφθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου του Προγράμματος Leader; Το γεγονός ότι μετά από 5 χρόνια θητείας, έχουν να επιδείξουν μόνο… δρομολογήσεις έργων του ΕΣΠΑ; Το γεγονός ότι επικαλούνται και οικειοποιούνται έργα που μπήκαν σε ρότα από προηγούμενες διοικήσεις ξεχνώντας να το αναφέρουν; Ή μήπως… διαδικτυακές δημοσκοπήσεις που διαφημίζει, από συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής χωρίς καμία επιστημονική βάση; Έχω να του κάνω μια πρωτότυπη πρόταση: Ας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, και όχι μόνο σκόρπια «πυροτεχνήματα», για να έχουμε κάτι να συγκρίνουμε! Και μετά ας έρθει να ζητήσουμε από κοινού τη διενέργεια μιας επιστημονικής δημοσκόπησης. Από όποια εταιρεία επιθυμεί εκείνος, ανάμεσα στις γνωστές και πιστοποιημένες! Αρκεί να μην είναι εκείνες που παραγγέλνει δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά, με την επιστημονική δημοσκόπηση ανά χείρας, πάμε και να κάνουμε και debate! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Αλλιώς ας κάνει λίγο υπομονή. Έρχεται το debate με τους πολίτες στις 26 Μαΐου, που θα τα βάλει όλα και όλους στη θέση τους!»

Απευθυνόμενος στο πλήθος που συνέρρευσε στην κεντρική πλατεία της Αρναίας, ο κ. Βαλιάνος κατέληξε: «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα! Ήταν καλύτερη κι από δημοσκόπηση! Πάμε για τη νίκη στις 26 Μαΐου! Πάμε για την επανεκκίνηση του Δήμου Αριστοτέλη! Δώστε μας την ευκαιρία να μετατρέψουμε την ενότητά μας σε ενέργεια και σε βατήρα εκτόξευσης του Δήμου μας προς το μέλλον! Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί τον Δήμο Αριστοτέλη, διάσημο για τους σωστούς λόγους! Πρότυπο ενότητας και πρωταγωνιστή ανάπτυξης! Και πάνω απ` όλα, δώστε μου την ευκαιρία να σας υπηρετήσω και να σας δικαίωσω!»

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Ζωγράφου, οι πολιτευτές κ. Ευθύμιος Καρανάσιος και κ. Νίκος Καραμανλής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας κ. Γιώργος Διαμαντούδης, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ κ. Γιώργος Πασαλής, κ.α.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 22/4/2019]