ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣτΕ ΤΡΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Σε τρεις έως πέντε μήνες oι αποφάσεις

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τις λεγόμενες άδειες ρουτίνας των Σκουριών είναι πλέον n Ελληνικός Χρυσός. Η θυγατρική της καναδικής Eldorado Gold βρέθηκε για μία ακόμη φορά ενώπιον του Ε’ τμήματος του ΣτΕ μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο. Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας αφορούσε πέντε προσφυγές και από την πλευρά του Δημοσίου ζητήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση για όλες.

Τελικά όμως εκδικάστηκαν οι τρεις των Σκουριών, για τις οποίες αναμένεται να βγει απόφαση έπειτα από τρεις έως πέντε μήνες, ενώ αναβλήθηκαν οι άλλες δυο προσφυγές.

Αναλυτικά, η ακροαματική διαδικασία αφορούσε τις αιτήσεις περί τροποποίησης και περί παράτασης ισχύος της άδειας εγκατάστασης του εργοστασίου εμπλουτισμού καθώς και περί χορήγησης άδειας εγκατάστασης βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Από την άλλη πλευρά, η αίτηση ακύρωσης της Ελληνικός Χρυσός κατά της από 2/1 1/2016 απόφασης απόρριψης της αίτησης θεραπείας για το ζήτημα της μεταλλουργίας («απόφαση Σκουρλέτη») αναβλήθηκε για τις 1 5 Μαΐου. Πρόκειται για βασική εκκρεμότητα που αφορά την αδειοδότηση της μονάδας μεταλλουργίας στο Μαντέμ Λάκκο, όπου θα πραγματοποιείται η επεξεργασία των συμπυκνωμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών.

Επίσης για τον Μάιο αναβλήθηκε η συζήτηση αίτησης πολιτών για την ακύρωση της προσωρινής έγκρισης απόθεσης «επικινδύνων αποβλήτων στον μη αδειοδοτημένο ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα».

 

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 7/2/2019]