ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Διακόσιοι ογδόντα μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία του Λαυρίου, της Χαλκηδόνας, της Φιλαδέλφειας, της Νέας Ιωνίας και των Αναβρύτων παρακολούθησαν την εκδήλωση

Διακόσιοι ογδόντα μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία του Λαυρίου, της Χαλκηδόνας, της Φιλαδέλφειας, της Νέας Ιωνίας και των Αναβρύτων παρακολούθησαν την εκδήλωση που είχε θέμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος: Εξορυκτική δραστηριότητα, κοινωνία και περιβάλλον τον 21ο αιώνα» στο Μουσείο Γουλανδρή και που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Με ερωτήσεις όπως τι διαφορά έχει η Αλούμινα από το Αλουμίνιο ,πόσο πλούσια είναι η χώρα μας σε ορυκτά. γιατί έχει σταματήσει η εξόρυξη Πεντελικού Μαρμάρου, για πόσα χρόνια έχουμε αποθέματα λιγνίτη οι μαθητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον για ένα περίπου δίωρο την εκδήλωση, ενώ ξεναγήθηκαν και στην σχετική έκθεση που αναπτύσσεται μέσα στο Μουσείο.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, χαιρέτησε ο γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Χρήστος Καβαλόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι Η χώρα μας είναι ιδιαίτερα ευνοημένη από την μακραίωνη γεωλογική δραστηριότητα που διαμορφώνει τον πλανήτη μας και φιλοξενεί στο υπέδαφός της πληθώρα μεταλλευμάτων και ορυκτών.

Επισήμανε ότι «η αξιοποίηση των ορυκτών είναι μία αναγκαιότητα και ότι αυτά συνδέονται με την καθημερινότητά μας, Η εξορυκτική δραστηριότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία και το περιβάλλον ακολουθώντας δε και αξιοποιώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας (αυτοματοποίηση, ρομποτική κτλ.) θα γίνει πιο αποτελεσματική θα προστατεύει τον ανθρώπινο παράγοντα και το περιβάλλον κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στόχος μας ,είπε, απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες να σας δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά μία δραστηριότητα που είναι περίπου το 3,5% του ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί σημαντικό ποσοστό του εργατικού δυναμικού κυρίως στην Ελληνική περιφέρεια. Θα είναι μεγάλη συμβολή στην σύνδεση του σχολείου με την πραγματική οικονομία αν με αφορμή αυτή την ημερίδα κάποιοι από σας ασχοληθείτε με τις γεωεπιστήμες και διαδεχθείτε εμάς σε αντικείμενα που πραγματικά είναι γοητευτικά, εξελίσσονται δυναμικά και προσφέρουν παγκόσμιες προοπτικές», κατέληξε.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.protagon.gr, 29/1/2019]