Η ΩΡΑ ΤΟΥ… «ΜΙΚΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ eduACT ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η eduACT είναι ένα Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με θέμα την εκπαίδευση. Στην ιστοσελίδα του προβάλλει το logo: “The Organization for Future Education”, και πράγματι στόχος της είναι η εκπαίδευση του μέλλοντος. Εισάγοντας την έννοια της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, η eduACT στοχεύει στην ανάδειξη των ταλέντων των νέων παιδιών, προσφέροντας το ερέθισμα για δημιουργικότητα. Έρευνα και παιχνίδι, μάθηση και διασκέδαση συνδυάζονται για να δώσουν χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες για το μέλλον των αυριανών καινοτόμων. Προκειμένου να πετύχει τους στόχους της η eduACT δημιούργησε ένα δίκτυο εθελοντών με επαγγελματισμό και πάθος για το αντικείμενό τους, οι οποίοι συνεργάζονται δημιουργικά με σημαντικούς επίτιμους και εν ενεργεία καθηγητές πανεπιστημίου. Σημαντικοί φορείς και στρατηγικοί συνεργάτες συμμετέχουν στην προσπάθειά της να χτίσει την εκπαίδευση του μέλλοντος, έχοντας μαζί της τους κατάλληλους ανθρώπους.

Ανάμεσα στις δράσεις του οργανισμού περιλαμβάνονται εργαστήρια, διαγωνισμοί ρομποτικής, κατασκηνώσεις, κ.λπ.

Το τελευταίο project της eduACT απευθύνεται σε παιδιά και νέους του Δήμου Αριστοτέλη, και έχει σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα της eduACT με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός. Σκοπός του είναι να δοθεί πρόσβαση σε εξειδικευμένη γνώση υψηλού επιπέδου και σε μία ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία που εξασκεί τον νου και προάγει την αναλυτική σκέψη.

Ο τίτλος είναι «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη» και στόχος του προγράμματος είναι η έμπνευση των μαθητών καθώς και η ενδυνάμωση της διάθεσής τους να ανακαλύψουν την δύναμη της γνώσης και να καλλιεργήσουν τις ατομικές τους δεξιότητες και τα ταλέντα που θα τους καταστήσουν πολίτες του κόσμου.

Μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους που καλλιεργούν τη γνώση μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά και οι νέοι του Δήμου Αριστοτέλη θα αγαπήσουν την επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες, ενώ θα αναπτύξουν ποικίλες κοινωνικές δεξιότητες που σχετίζονται με την δημιουργική επίλυση προβλημάτων, την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις του προγράμματος θα εστιαστούν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια ρομποτικής (workshops) και S.T.E.A.M. (το πολύπτυχο Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Στρατώνι και στο Νεοχώρι την Κυριακή και απευθύνεται σε 4 ηλικιακές ομάδες: Προνήπια, νήπια, Α’-Δ’ τάξη δημοτικού και Ε’ δημοτικού με Β’ γυμνασίου. Για το πρόγραμμα δες εδώ.

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν με τον εξοπλισμό της LEGO® Education, μέσα σε ένα περιβάλλον ανακαλυπτικής προσέγγισης της γνώσης. Ακόμα, θα λύσουν προβλήματα και αποστολές με τα ρομπότ τους, και όχι μόνο, έχοντας πάντα αξίες και ιδανικά όπως η ομαδικότητα, η συνεργατικότητα, η ευγενής άμιλλα κ.α.

Έτσι, θα «αγαπήσουν» την επιστήμη και την τεχνολογία αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες, όπως η εξοικείωση με την επίλυση προβλημάτων και την λήψη αποφάσεων. Βελτιώνοντας μέσα από αυτή τη διαδικασία την αναλυτική και την αλγοριθμική τους σκέψη, τα παιδιά, θα κληθούν να παρουσιάσουν και να εκφραστούν με πολλαπλούς και δημιουργικούς τρόπους, αποκτώντας ικανότητες απαραίτητες για το μέλλον τους.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην φόρμα εδώ.