«ΤΙΤΑΝνια» ΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Τα βήματα της ΦΑΓΕ και της Coca Cola 3E αποφάσισε να ακολουθήσει και ο όμιλος του «Τιτάνα» ο οποίος στην ουσία φεύγει από την Ελλάδα, αλλάζοντας έδρα.

Ο Όμιλος αποφάσισε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών του στην αγορά του Euronext Βρυξελλών, με παράλληλη διαπραγμάτευση στο Euronext Παρισίων και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η εξέλιξη δεν εξέπληξε το επενδυτικό κοινό, καθώς ήδη ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είχε διαμηνύσει από την τακτική γενική συνέλευση του περασμένου Ιουνίου λέγοντας ότι «η παραμονή της έδρας μας στην Ελλάδα μας έχει στοιχίσει κατά το παρελθόν και συνεχίζει να μας στοιχίζει. Κάτι που μας έχει επισημανθεί και από αναλυτές του εξωτερικού. Εμείς παλεύουμε στα ίσα με τα ξένα μεγαθήρια ως μια ανεξάρτητη ελληνική εταιρεία. Επιθυμία μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα, αλλά έχουμε την υποχρέωση να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα ώστε να παραμείνουμε ανεξάρτητοι και ανταγωνιστικοί».

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος δεν αποχωρεί από την Ελλάδα, ούτε πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή αναφορικά με τις παραγωγικές του μονάδες στην Ελλάδα.

Η παραγωγή του ομίλου θα παραμείνει αμετάβλητη, ούτε θα επηρεαστούν οι εργαζόμενοι, αντίθετα θα προκύψουν οφέλη λόγω της καλύτερης διαχείρισης του country risk αλλά και της εξασφάλισης φθηνότερης χρηματοδότησης.

Η κίνηση έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία ο Όμιλος έχει ωριμάσει αρκετά στο διεθνές τοπίο ώστε να ανταγωνίζεται ανοικτά πλέον μεγάλες πολυεθνικές του κλάδου της τσιμεντοβιομηχανίας.

Ο Τιτάνας δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, σε 5 ηπείρους και έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ένας καθετοποιημένος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών. Έχοντας δραστηριότητες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά και τη “νευραλγική” περιοχή της ευρύτερης λεκάνης της νοτιοανατολικής Μεσογείου (ΝΑ Ευρώπη/Βαλκάνια – Μέση Ανατολή – Β Αφρική) στην οποία καταγράφεται σημαντική οικοδομική ανάπτυξη, ο Όμιλος έχει αναπτυχθεί πλέον σε έναν καθετοποιημένο διεθνή παίκτη που στέκεται απέναντι σε κολοσσούς όπως π.χ. η Lafarge-Holcim.

Με αυτά τα δεδομένα, η εξασφάλιση χρηματοδότησης με ευνοϊκότερους όρους αποκτά καθοριστική σημασία τόσο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου και στο μέλλον, όσο και για τη διαρκή εξασφάλιση του ανταγωνιστικού του πλεονεκτήματος.

Συνάντηση Παπαλεξόπουλου – Δραγασάκη

Συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΤΙΤΑΝ είχε χθες  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για την επικείμενη εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών με παράλληλη διαπραγμάτευση στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Euronext Παρισίων, καθώς και τη μεταφορά της καταστατικής έδρας της στις Βρυξέλλες.

Όπως επισημάνθηκε, η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εξωστρεφούς προσανατολισμού της εταιρείας και της αναβάθμισης της πρόσβασής της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος σημείωσε ότι η παρουσία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, τόσο σε επίπεδο εγχώριας παραγωγής, θέσεων εργασίας και επενδύσεων, όσο και μέσω της δευτερογενούς διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Καμία ανησυχία για το εργοστάσιο της Πάτρας

Κύκλοι της εταιρείας με τους οποίους επικοινώνησε η «Γ», σημείωναν  ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας για το εργοστάσιο του Ομίλου στο Δρέπανο,   που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα λειτουργίας.

«Δεν θα σημειωθεί καμία αλλαγή στην παραγωγική δραστηριότητα, καμία μεταβολή στις θέσεις εργασίας, στα λατομεία. Στο Δρέπανο παράγεται υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής τεχνογνωσία σκυρόδεμα, με το 80% της παραγωγής  να εξάγεται στο εξωτερικό σε αγορές με μεγάλες απαιτήσεις και οι εξελίξεις αυτές που σημειώνονται θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και θα έχουν θετικό όφελος και στην ελληνική δραστηριότητα», ανέφεραν.

Οι εργαζόμενοι

Η «Γ» επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων, Δημήτρη Καλαμίδα, ο οποίος ανέφερε πως έλαβε τη διαβεβαίωση της εταιρείας, ότι πρόκειται για μία «μεταφορά» που αφορά φορολογικούς και επενδυτικούς λόγους που δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία των εργοστασίων στην Ελλάδα, αλλά και της λειτουργικές τους δραστηριότητες.

«Επικοινώνησα και προσωπικά με τον Γενικό Διευθυντή  του Ομίλου και με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα εργοστάσια του Τιτάνα, αλλά και καμία επίπτωση στο προσωπικό. Μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε και συνάντηση για περαιτέρω και πληρέστερη ενημέρωση», ανέφερε ο κ. Καλαμίδας.

Θυμίζουμε ότι στο μόνο στο εργοστάσιο του Δρεπάνου απασχολούνται περίπου 140 εργαζόμενοι, καθώς και περίπου 60-70 μόνιμοι εργολάβοι.

[ΠΗΓΗ: https://www.gnomip.gr/, 20/10/2018]