Ο ΧΑΡΙΤΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ….

Ο κος Δημήτρης Χαρίτου, πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, χαρακτηρίζει την απόφαση απόρριψης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις γεωτρήσεις της «Μεταλλευτικής Θράκης» Α.Ε. ως «επιτυχία όλων εκείνων των δυνάμεων που αγωνίζονται για μια βιώσιμη ανάπτυξη»!!!

Στη δήλωσή του, μας υπενθυμίζει όμως και την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, και του ίδιου του πρωθυπουργού, όσον αφορά την εξόρυξη χρυσού:

«Το εγκριμένο πριν λίγες ημέρες Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για την ΑΝ. ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗ με τις ρυθμίσεις που προβλέπει δίνει, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα οριστικό τέλος στα σχέδια εξόρυξης του χρυσού στη περιοχή. Απαλλάσσει τις τοπικές κοινωνίες από την ομηρία πολλών χρόνων και από τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, που δραστηριοποιούνται στη περιοχή. Είχε προηγηθεί το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, που ο σχεδιασμός του, οι προτεραιότητες του, απέκλειαν κατηγορηματικά κάθε τέτοια δραστηριότητα. Ενώ ήταν ισχυρό το μήνυμα που εξέπεμψε ο ίδιος πρωθυπουργός, όταν από το βήμα του Συνεδρίου, σε διάλογο με το ακροατήριο για τα Χρυσωρυχεία, απευθυνόμενος σε αυτοδιοικητικούς, είπε ‘’εσείς ξεμπλέξατε νωρίς’’ επιβεβαιώνοντας την πολιτική βούληση της κυβέρνησης».

Να υποθέσω πως το πλήρες νόημα ήταν πως «στη Θράκη ξεμπλέξατε νωρίς, ενώ στη Χαλκιδική παιδεύονται ακόμη…».

Κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί και κάποιοι περιμένουμε από το ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τις άδειες;