ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 750 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΖΗΤΕΙ Η ELDORADO GOLD ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Για τις καθυστερήσεις στις Σκουριές – «Μη δικαστικό» το αίτημα για πληρωμή και δεν κινεί νομικές διαδικασίες

Αποζημίωση ύψους 750 εκατ. ευρώ ζητά η Eldoradο Gold από το ελληνικό Δημόσιο μέσω της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην έκδοση των απαραίτητων αδειών για τις Σκουριές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας η αίτηση που υπέβαλε αποτελεί ένα μη δικαστικό αίτημα για πληρωμή και δεν κινεί νομικές διαδικασίες.

Ουσιαστικά η εταιρεία ενημερώνει για τις ζημιές που τις έχουν προκληθεί λόγω επιπλέον εξόδων, καθώς και από την απώλεια κερδών λόγω μη λειτουργίας του έργου.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς δήλωσε ότι «το εξώδικο αποτελεί μια προσπάθεια καλή τη πίστη να λυθεί το ζήτημα με το ελληνικό δημόσιο καθώς σχετίζεται με κόστη που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών στα μεταλλεία. Η Eldorado έχει ενεργήσει πάντοτε με τρόπο που συνάδει με την θέλησή της να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί με φιλικό τρόπο, χωρίς να ακολουθήσουμε την οδό της διαιτησίας».

[ΠΗΓΗ: http://www.in.gr, 18/9/2018]