ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ 18 ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να διευκολύνει την πρόσβαση στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα υλοποιείται από τις αρχές του καλοκαιριού σε 18 δήμους της χώρας που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις. Είναι υποδομές που έχουν υλοποιηθεί από χρόνια και με άριστα αποτελέσματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εξυπηρετώντας πολίτες που έχουν αυξημένες ανάγκες να απολαύσουν ένα μπάνιο στη θάλασσα, αλλά και δημιουργώντας άλλο ένα κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξασφάλισε αρχικά για τη συγκεκριμένη δράση κονδύλι 5 εκατ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια μέσα από το Γραφείο Κοινωνικών Πολιτικών του πρωθυπουργού το τριπλασίασε και πλέον διατίθενται 15 εκατ. ευρώ. Η αρχή έγινε με τη διάθεση 2 εκατ. ευρώ που ήδη αξιοποιήθηκαν από τους δήμους Γλυφάδας, Κατερίνης, Αλμυρού, Ήλιδας, Αγιάς, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Άρτας, Σιθωνίας, Κομοτηνής, Χίου και Λοκρών. Την περασμένη εβδομάδα, έγινε η εκταμίευσπ της δεύτερης δόσης του 1,18 εκατ. ευρώ προς τους δήμους Αλίμου, Λαυρεωτικής, Νέας Προποντίδας, Αλοννήσου, Αριστοτέλη και Πολυγύρου. Στον Άλιμο προβλέπεται ανάπτυξη ολοκληρωμένων υποδομών για τη φιλοξενία ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στις παραλίες του δήμου, ενώ στη Λαυρεωτική θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση τεσσάρων παραλιών. Ο Δήμος Νέας Προποντίδας θα αποκτήσει μη μόνιμο εξοπλισμό για τη διευκόλυνση ΑμεΑ σε παραλίες, όπως και στους δήμους Αριστοτέλη και Πολυγύρου Χαλκιδικής. Στην Αλόννησο θα δημιουργηθούν ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στις παραλίες Μηλιά και Γλύφα.

«Πρόκειται για δράσεις με κοινωνικό πρόσημο», επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, όμως, ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών οικονομιών, μέσα από αναγκαία έργα υποδομών, που διασφαλίζουν την ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση στις παραλίες της χώρας, σε ό,τι δίνει χαρά και ζωή για όλους τους συμπολίτες μας».

[ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, του Χ. Τζ., 13/8/2018]